Tesla

Tesla ar putea construi o fabrica in Spania

Dupa cea din Berlin, Tesla ar putea construi o a doua fabrica in Europa. Producatorul american ar dori sa investeasca 4,5 miliarde de dolari.

Ambitia lui Elon Musk este de a vinde 20 de milioane de mașini pe an, de doua ori mai multe decat Toyota. Pentru a realiza acest lucru, el va trebui sa creasca numarul fabricilor sale din intreaga lume. Acesta este motivul pentru care a anuntat recent constructia unei noi uzine in Mexic și pentru care marca este in discutii cu guvernele mai multor tari. Cu cateva zile in urma, Indonezia a fost mentionata ca un nou loc de constructie. Se vorbeste, de asemenea, despre o a doua fabrica in China, dupa prima.

Și in Spania

Potrivit jurnalistilor de la Cinco Dias, compania americana se afla in prezent in discutii cu liderii din regiunea Valencia pentru a infiinta o viitoare fabrica. Ca și in Mexic, proiectul ar presupune o investitie de putin sub cinci miliarde de dolari. Amplasamentul ar permite Tesla sa livreze mai eficient clientii europeni, in conditiile in care, in prezent, exista o singura fabrica Tesla pe Batranul Continent (la Berlin).

Vezi si:  Tesla Cybertruck 2022

Pentru ce modele?

Merita sa ne amintim ca toate modelele Tesla produse la Berlin sunt in prezent Model Y, cel mai bine vandut model al marcii la nivel mondial (care tocmai a devenit cea mai bine vanduta mașina de pe planeta, toate marcile la un loc). O a doua fabrica in Europa ar reduce, fara indoiala, nivelul importurilor de modele Tesla din China, mai ales daca Tesla intentioneaza sa produca un nou model compact care ar fi probabil un succes aici.

Spania a atras si vrea sa atraga in continuare cat mai multe investitii, mai ales la capitolul productiei de baterii pentru masini electrice, folosindu-se de fondurile pe care le-a primit din partea UE pentru redresarea economiei dupa pandemie.

La Valencia are si Ford uzina, iar Volkswagen a anuntat ca va investi 10 miliarde euro pentru o „gigafactory” de productie de baterii pentru mașini electrice, unitate ce ar trebui sa fie gata in 2026.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button