Cupra

Cupra Formentor (2024). SUV-ul restilizat a surprins in timpul testelor rutiere

Liniile modelului Cupra Formentor restilizat devin din ce in ce mai clare inaintea lansarii sale, programata pentru jumatatea anului 2024. SUV-ul-coupe tocmai a fost vazut in actiune pe sosea, abia camuflat. Este o ocazie de a afla mai multe despre acest nou model, care se indeparteaza clar de stilul Seat.

De la Terramar si Tavascan pana la Formentor restilizat, 2024 promite sa fie un an deosebit de aglomerat pentru Cupra. Tanara marca spaniola continua sa isi construiasca identitatea si sa isi extinda gama pentru a se distinge mai bine de Seat, a carei divizie sportiva a fost pana in 2018. Unul dintre cele mai bine vandute modele ale sale, SUV-ul-coupe Formentor, urmeaza sa fie supus unei actualizari pentru a face fata concurentei tot mai mari intr-un segment disputat, printre altele, de Peugeot 3008, Renault Arkana, Mercedes GLA, BMW X2 si Hyundai Tucson. Ca un semn al sosirii iminente a SUV-ului restilizat, acesta a fost surprins in timpul testelor tehnice pe sosea in Spania.

Vezi si:  Cupra – toate noutatile pentru anul 2023

Un stil afirmat pentru o mai mare identitate

De la lansarea sa in august 2020, Formentor s-a bucurat de un real succes. Cu 97.600 de unitati vandute in 2022, a reprezentat, de unul singur, 63,8% din vanzarile Cupra. Cifrele sunt din nou in crestere in acest an, vehiculul atragand 49.386 de clienti europeni in prima jumatate a anului 2023 (+12,75%). Pentru restilizarea sa, Cupra a ales sa isi afirme stilul, punand un accent deosebit pe partea frontala. Partea frontala prezinta faruri redesenate, cu o noua semnatura luminoasa LED triunghiulara formata din trei puncte. Grila este, de asemenea, mai mare, in timp ce elementele laterale de pe bara de protectie au dimensiuni mai putin generoase. Aceste cateva modificari ii confera un aspect nou, care il distinge de modelele sub sigla Seat, de care devine independent, in conformitate cu traiectoria marcii.

Partile laterale raman aceleasi, in timp ce partea din spate s-a schimbat foarte putin, pana la punctul de a parea identica cu cea a versiunii actuale. Exista, totusi, o noua distributie a functiilor pe faruri, cu indicatoare dinamice sub forma unei benzi orizontale. Inca nu au fost dezvaluite imagini cu interiorul SUV-ului, dar Cupra ar trebui sa ofere, fara surpriza, noi materiale reciclate la bord, precum si mai multe echipamente si ajutoare de conducere suplimentare fata de modelul actual.

Vezi si:  Cupra vizează sporirea veniturilor din acest an cu noile modele

Autonomie crescuta pentru versiunea PHEV

Modelul fotografiat in mijlocul unui test rutier este versiunea plug-in hybrid a Formentor. Restilizarea ar trebui sa o faca sa evolueze, cu motorul 1.4 TSI cu patru cilindri combinat cu un motor electric, producand un total de 204 CP, sau 245 CP in versiunea VZ. Noutatea ar trebui sa stea in adoptarea unei baterii care ar trebui sa mareasca autonomia complet electrica cu cativa kilometri. Aceasta va oferi probabil o autonomie de peste 60 km fara emisii la teava de esapament, fata de autonomia actuala de 59 km pentru versiunea de 204 CP si cu patru km mai putin pentru sportiva VZ de 245 CP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button