Tesla

Tesla a fabricat 1.000 de Cybertrucks intr-o saptamana

Elon Musk a oferit o actualizare a productiei Cybertruck. Seful companiei a anuntat ca au fost fabricate 1.000 de unitati intr-o saptamana. Acesta este un prim pas important, dar producatorul este inca departe de obiectivul sau de 250.000 de modele pe an.

Tesla produce 1.000 de Cybertruck-uri pe saptamana

In urma cu cateva zile, Tesla a rechemat in service 3.878 de Cybertrucks pentru o defectiune ingrijoratoare la pedala de acceleratie. Dincolo de problema cu vehiculul, acest lucru ne-a permis sa aflam exact cate modele au fost produse pana in prezent. Putin sub 4.000 de Tesla Cybertrucks sunt in circulatie. O cifra destul de mica, avand in vedere ca productia a inceput in noiembrie 2023, in urma cu peste 6 luni.

Constructorul auto avertizase ca accelerarea productiei de Cybertruck s-ar putea dovedi dificila din cauza caracteristicilor sale specifice, in special a caroseriei din otel inoxidabil. Dar compania tocmai a facut un pas important inainte. Tesla a anuntat investitorii ca a reusit sa produca 1.000 de unitati ale Cybertruck-ului intr-o singura saptamana. Teoretic, aceasta performanta ar putea permite marcii sa produca 50.000 de modele pe an.

Vezi si:  Tesla Cybertruck 2022

Productia este inca departe de tinta

Dar, pentru moment, acesta este doar un record. Intr-adevar, nu exista nicio garantie ca marca va fi capabila sa mentina acest ritm de productie. Altfel, Elon Musk nu ar fi ezitat sa le spuna investitorilor sus si tare. Potrivit lui Lars Moravy, vicepresedintele responsabil cu ingineria vehiculelor la Tesla, „cu cat volumul de productie este mai mare, cu atat costurile noastre sunt mai mici, dar accelerarea se confrunta inca cu multe provocari tehnologice”.

Tesla ar trebui sa fie capabila sa mentina acest ritm in urmatoarele saptamani. Marca se pregateste deja pentru o noua crestere a productiei in cursul trimestrului. Este probabil ca Tesla sa incheie al doilea trimestru cu un ritm de 2.000 de Cybertrucks in fiecare saptamana. Acest lucru ar echivala cu 100.000 de pick-up-uri electrice pe an. In acest ritm, Tesla si-ar putea atinge obiectivul de 250.000 de unitati pe an pana in 2025. Ceea ce este mai mult sau mai putin in concordanta cu previziunile companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button