Hyundai

Hyundai isi prezinta robotul automat de incarcare pentru masinile electrice

Acest robot va imbunatati accesul la incarcatoarele rapide, care sunt adesea grele si voluminoase.

In perioada 31 martie – 9 aprilie 2023, Hyundai va prezenta un robot capabil sa incarce automat vehiculele electrice la Salonul de mobilitate de la Seul. Scopul este clar: imbunatatirea accesibilitatii, in conditiile in care incarcatoarele devin din ce in ce mai grele.

Cum functioneaza?

Odata ce vehiculul este parcat, proprietarul poate pleca si lasa robotul sa se conecteze automat la priza de incarcare a vehiculului dupa ce deschide capacul portului. Hyundai explica faptul ca robotul sau incorporeaza tehnologia AI si o camera 3D care ii permite sa manevreze cu precizie incarcatoarele grele si sa conecteze cablul cu precizie.

Odata ce sesiunea de incarcare este finalizata, proprietarul vehiculului este avertizat printr-o notificare pe telefon. Robotul deconecteaza incarcatorul si il depoziteaza in locatia sa inainte de a inchide capacul portului de incarcare.

Acest ACR (Robot de incarcare automata) ofera protectie IP65, cel mai inalt nivel de protectie. Acest lucru inseamna ca nu este afectat de apa sau praf. Un lucru interesant despre noul dispozitiv este faptul ca acesta nu are roti. Asta pentru ca robotul functioneaza in tandem cu tehnologia de parcare automata a masinilor electrice.
Potrivit producatorului coreean, acesti roboti vor „imbunatati in mod semnificativ confortul de incarcare a vehiculelor electrice” si „vor oferi o experienta mai buna pentru utilizatori, putand incarca succesiv mai multe vehicule parcate”.

Vezi si:  Noul Hyunday Tucson: ce noutati sunt pentru 2024?

Hyundai spune ca, pentru a conecta in siguranta incarcatorul la portul de incarcare, robotul evalueaza simultan mai multe variabile cu ajutorul tehnologiei software incorporate. Hyundai a dezvoltat un algoritm care aplica tehnologia AI robotilor cu ajutorul unei camere 3D”, precizeaza Hyundai. „Tehnologia de control bazata pe acest algoritm permite robotilor sa manipuleze incarcatoarele grele cu mare precizie”, conchide producatorul. Hyundai isi va prezenta oficial robotul de incarcare la Salonul de mobilitate de la Seul 2023, care va avea loc in perioada 31 martie – 9 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button