Auto NewsDiverseHyundai

Raport: Apple și Hyundai-Kia se apropie de un parteneriat pentru a construi o mașină în S.U.A.

Vehiculul ar fi marca Apple și autonom, potrivit surselor CNBC.

Am scris într-un alt articol pe blog despre posibilitatea acestui parteneriat. Pe atunci erau doar zvonuri. Noile informații apărute în presă arată că părțile sunt gata să încheie un acord.

Perioada de „tachinare” între Apple și Kia de la Hyundai pentru a construi o mașină Apple pare să progreseze frumos.

Potrivit unui raport al CNBC, cele două companii sunt aproape de a finaliza un acord. Acesta ar face ca Kia să construiască un vehicul Apple electric autonom, la o fabrică de asamblare Kia din West Point, Georgia.

Potrivit surselor CNBC, acordul depinde de faptul că Apple controlează atât software-ul, cât și hardware-ul vehiculului. Cu alte cuvinte, nu ar fi un Kia sau Hyundai cu tehnologie Apple. Ar fi mai degrabă un vehicul Apple construit de producătorul auto coreean în Statele Unite sub conducerea Apple.

Negocieri pentru un acord de miliarde

Aceasta este aceeași situație pe care Apple și alte companii de tehnologie hardware au avut-o cu producătorii de zeci de ani.

Vezi si:  Îngrijirea mașinii - 5 sfaturi esențiale pentru a vă menține mașina nouă în stare optimă

De exemplu, iPhone-ul Apple este proiectat de Apple. Totuși, acesta este construit de parteneri de producție, inclusiv Foxconn.

Vehiculul este programat provizoriu să intre în producție în 2024.

Totuși, dacă Apple face echipă cu Kia, ar putea folosi platforma E-GMP EV recent anunțată de Hyundai ca bază pentru orice vehicul electric pe care decide să îl construiască.

Acest lucru ar putea nega necesitatea ca Apple să vină cu propriul sistem de baterii. Hyundai și Kia intenționează să aibă 23 de vehicule electrice globale până în 2025.

„Bătălia” se dă pentru brand

Pentru cei care speră să pună mâna pe propria lor mașină Apple, raportul aduce vești proaste. Se spune că vehiculul ar fi construit fără scaunul conducătorului auto sau comenzi.

Sursele au declarat pentru CNBC că Apple dorește un vehicul electric, autonom, care să urce pe tendința de mobilitate. S-ar putea să nu puteți cumpăra un vehicul Apple, dar ați putea să-l salutați pentru o călătorie autonomă prin oraș.

Vezi si:  Bosch spune că pandemia și lipsa de cipuri va influența creșterea industriei în acest an

În timp ce se pare că un acord este aproape de finalizare, există încă șansa ca Apple să se răzgândească și să meargă cu un alt producător de automobile sau chiar să se retragă din lumea automobilelor și să lucreze în secret la mașina sa Apple încă câțiva ani înainte de a intra în circulație.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button