Toyota

Toyota lanseaza doua noi modele electrice cu ajutorul chinezilor de la BYD

In cadrul Salonului Auto de la Beijing, Toyota a prezentat doua noi modele electrice. Toyota bZ3C si bZ3X au fost proiectate la nivel local in parteneriat cu BYD. Acestea vor fi destinate in primul rand pietei locale. Dar nu numai?

Toyota a reusit mai mult sau mai putin sa isi mentina vanzarile in China in ciuda lipsei modelelor electrice. Dar situatia nu poate dura prea mult timp. Prin urmare, parteneriatul stabilit cu BYD se afla in centrul strategiei constructorului japonez. Dupa berlina bZ3, lansata in 2023, iata alte doua vehicule.

Un crossover pentru Europa

Prezentat anul trecut sub numele de bZ Sport Crossover, acest model electric revine la Beijing intr-o versiune de serie, sub numele de bZ3C. Proiectat de Toyota si BYD, acesta va fi distribuit prin reteaua FAW-Toyota, alaturi de bZ3, al carui sistem de propulsie il va folosi fara indoiala.

Vezi si:  Piața auto din Grecia în 2020. Cea mai mare scădere din ultimii 4 ani

Mai degraba o berlina fastback imbunatatita decat un adevarat SUV, ar putea oferi versiuni de 135 sau 180 kW, cu baterii BYD Blade (LFP) de 50 sau 65 kWh. La interior, instrumentarul de bord va fi pozitionat sus, ca la bZ4X, cu un ecran central mare si o atmosfera foarte luminoasa.

Modelul este asteptat sa aiba o lungime de aproximativ 4,75 m, iar sosirea sa in Europa este foarte probabila. Conceptul Sport Crossover a fost, de altfel, prezentat in mai multe randuri de Toyota pe continentul nostru.

Un SUV pentru China

Al doilea vehicul prezentat de Toyota la salonul de la Beijing se bazeaza pe conceptul bZ FlexSpace, prezentat la Shanghai in 2023. Proiectat tot impreuna cu BYD, acesta va fi disponibil prin intermediul retelei GAC-Toyota. Asa cum a fost anuntat in prototip, acest off-roader isi propune sa puna accentul pe viata la bord pentru familie si, prin urmare, adopta un stil mai clasic de SUV. Stilul sau interior imprumuta din modelele chinezesti, la fel ca si exteriorul, cu prezenta clar vizibila a unui lidar pe acoperis.

Vezi si:  Toyota anunță că aprovizionarea fabricilor din Japonia poate fi afectată

Specificatiile sunt, de asemenea, necunoscute, dar ar trebui sa fie, in linii mari, similare cu cele ale modelului bZ3. Baza tehnica ramane platforma GA-E impartita cu bZ4X. Dar este putin probabil ca acest bZ3X sa paraseasca piata chineza.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate sunteți interesat și de
Close
Back to top button