Cupra

Cupra – toate noutatile pentru anul 2023

Marca Cupra planuieste o restilizare a modelelor Leon, Sportstourer si Formentor si, eventual, o avanpremiera a modelului Tavascan.

Nascuta dintr-un spin-off de la Seat, marca Cupra a reusit, in cativa ani, sa capteze atentia publicului si a grupului Volkswagen, care pare sa ii dedice o energie si resurse deosebite chiar in acest moment.

Dupa un an 2022 deja bogat in noutati, marca care combina sportivitatea cu prestigiul la preturi accesibile se pregateste sa isi consolideze si mai mult oferta si identitatea cu cel putin trei produse noi. Este prevazuta o avanpremiera pentru noul SUV electric Cupra, Tavascan, precum si restilizarea modelelor Leon si Formentor, modele care vor fi lansate in cea mai mare parte intre sfarsitul anului 2023 si inceputul anului 2024.

Iata lista noilor modele Cupra pentru 2023:

Restilizare pentru Cupra Leon

Varianta sportiva a compactei spaniole, Seat Leon este, alaturi de SUV-ul Ateca, masina care a inaugurat gama Cupra. Restyling-ul va avea rolul de a-i conferi un caracter mai personal, diferentiindu-l si din punct de vedere vizual de celelalte modele.

Vezi si:  Cupra vizează sporirea veniturilor din acest an cu noile modele

Evolutia va viza si varianta familiei Sportstourer, dupa cum arata observatiile recente. Cu toate acestea, nu se mentioneaza nicio evolutie anume a motorului. Prin urmare, este probabil ca gama, cel putin la inceput, sa confirme oferta actuala, imbogatita pur si simplu cu motoare pe benzina de 140 si 190 CP.

Restilizare pentru Cupra Formentor

SUV-ul-coupe Cupra Formentor, primul model „autohton” al marcii, este in prezent cel mai bun reprezentant al acesteia, precum si unul dintre cele mai de succes. Restilizarea de la jumatatea carierei este aproape un act de gratie, care nu este simtit ca fiind necesar avand in vedere atractivitatea excelenta a modelului, dar care serveste pentru a-l insoti pe cel al noului Leon.

Din nou, nu exista zvonuri despre motoare in acest moment, nici macar despre posibila eliminare treptata a motoarelor diesel, astfel incat grupul in sine nu pare sa se grabeasca prea mult, cu exceptia segmentelor inferioare. Lansarea este in continuare asteptata sa aiba loc in a doua jumatate a anului 2023, cu livrari la inceputul anului 2024.

Vezi si:  Cupra Formentor (2024). SUV-ul restilizat a surprins in timpul testelor rutiere

Cupra Tavascan

SUV-ul Tavascan va fi al treilea model Cupra „original” dupa Formentor si al doilea automobil 100% electric dupa Born.

In versiunea finala, care nu se va indeparta prea mult de stilul concept-car-ului din 2019, va avea tractiune integrala cu doua motoare electrice, cate unul pe fiecare axa, si 306 CP de putere. Bateria de 77 kWh ar trebui sa ii asigure o autonomie de aproximativ 450 km.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button