Auto NewsPorsche

Porsche planifică locul pentru o nouă fabrică de asamblare în Malaezia

Decizii strategice pentru a îmbunătăți rata de profit

Porsche plănuiește să înființeze o fabrică de asamblare în Malaezia. Producătorul german de automobile încearcă să facă din țară centrul său de producție sud-est asiatic. Se dorește ca țara să devină un hub pentru piețele din Asia.

Aceste informații au apărut într-un ziar săptămânal din Malaezia. Articolul citează oameni familiarizați cu decizia, dar care încă nu a fost făcută publică de producător.

Porsche va fi partener cu Inokom. Cea din urmă este o unitate a companiei malaysiene Sime Darby, în cadrul proiectului, care va fi situat în nordul statului Kedah, potrivit ziarului Edge.

Mișcarea Porsche va reprezenta un impuls atât de necesar pentru Malaezia. Țara este singura din zonă care a rămas în urma Indoneziei și Thailandei în ceea ce privește asigurarea investițiilor mari ale producătorilor auto globali, se arată în raport.

Christian Weiss, directorul adjunct al comunicațiilor corporative al Porsche, a declarat că Asia de Sud-Est are un mare potențial. Compania examinează continuu opțiuni pentru creșterea ulterioară pe această piață, a raportat Edge.

Vezi si:  Fiat Chrysler transmite că focarul de coronavirus nu a oprit producția italiană

Aceeași direcție este urmată și de alți producători

Alte mărci premium au fabrici de asamblare în Malaezia. Mercedes asamblează truse la o fabrică din Pekan, pe coasta de vest. BMW, în parteneriat cu Sime Darby, are atât o fabrică de asamblare pentru motoare, cât și o operațiune de asamblare a vehiculelor. Volvo asamblează o gamă largă de vehicule în țară.

Vehiculele asamblate în țară sunt supuse unor taxe de import mai mici comparativ cu cele importate ca mașini complete.

Decizia se referă exclusiv la unităților comercializate pe piețele din Asia. Criza actuală prin care trecem a arătat multor branduri că mutarea exclusivă a producției în zone din Asia a fost o greșeală strategică.

Mulți producători s-au trezit în situația că depind prea mult de unele fluxuri de producție. În acest sens, cu siguranță, vor apărea noi parteneriate, în timp ce, cei care nu se pot redresa rapid vor renunța la astfel de parteneriate.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button