VW

Volkswagen pregateste o versiune radicala a lui Golf R

In timp ce Volkswagen se pregateste sa prezinte modelul Golf R restilizat, lucreaza si la o versiune Clubsport mai extrema.

Volkswagen tocmai a prezentat versiunea restilizata a modelului Golf GTI Clubsport cu tractiune pe doua roti, care isi pastreaza motorul turbo de 2,0 litri cu patru cilindri si 300 CP (in timp ce GTI-ul normal dezvolta acum 265 CP). De asemenea, producatorul german urmeaza sa prezinte versiunea restilizata a Golf R, masina sport de top cu tractiune integrala. Si aici, schimbarile vor fi probabil foarte limitate.

Dar atentie, se spune ca producatorul german lucreaza si la o versiune extrema a lui Golf R. Potrivit jurnalistilor americani de la Road & Track, care citeaza un manager senior al marcii, un Golf R mai radical este in pregatire. „In prezent lucram la el. Lucram la o versiune Clubsport a Golf R”, spune acesta.

Un nou Volkswagen Golf R

Volkswagen a dezvaluit recent nu numai ID.7 GTX, ci si versiunea restilizata a legendarului Golf GTI Clubsport. Acest model cu tractiune pe doua roti isi pastreaza impresionantul motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, capabil sa dezvolte 300 CP. Acest lucru este mai mult decat suficient pentru a surclasa inca o data versiunea GTI putin mai salbatica, care este limitata la 245 CP, ceea ce este, evident, de asemenea foarte respectabil. Dar asta nu este tot, pentru ca, in paralel cu acest anunt, exista zvonuri conform carora firma germana pregateste si lansarea iminenta a versiunii restilizate a Golf R. Golf R restilizat este posibil sa aiba un design nou si mai multa putere, insa nimic nu a fost confirmat inca. Dar asta nu e tot: circula zvonuri interesante despre un proiect si mai indraznet din partea Volkswagen. Potrivit jurnalistilor americani de la Road & Track, care citeaza un manager senior al marcii, este in curs o dezvoltare mai extrema a modelului Golf R.

Mai multa putere?

Volkswagen Golf R are in prezent un motor de 333 CP, care isi trimite puterea catre toate cele patru roti prin intermediul unui sistem de tractiune integrala destul de sofisticat (utilizat pe Audi RS 3 si pe versiunile 4×4 ale modelelor restilizate Cupra Formentor si Leon). Aceasta versiune „R Clubsport” ar putea fi in acelasi timp mai puternica si mai usoara.

Cu toate acestea, directorul Volkswagen in cauza subliniaza ca, desi o echipa lucreaza la acest model, acesta este in prezent un proiect experimental, iar conducerea companiei nu a decis inca daca il va aduce sau nu pe piata.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button