BMW

Viitorul BMW Seria 3 electric- enorme schimbari de perspectiva

BMW isi ofera o noua platforma tehnica, botezata Neue Klasse. Va fi folosita pentru a opta generatie de Seria 3 in anul 2025.

Totul a inceput in anul 2021 cu Salonul Auto de la Munchen odata cu concept carul I Vision Circular, un straniu monovolum compact, cu un calandru foarte orizontal, care ne duce cu gandul la masinile BMW ale anilor 1970 si 1980.

BMW i Vision Circular si i Vision Dee.

La inceputul lunii ianuarie 2023, la CES din Las Vegas, prototipul i Vision Dee a continuat pe aceasta linie, de data aceasta cu o silueta de sedan cu o linie in forma de pana care ne duce cu gandul la anii 1980. Exista chiar si o asemanare cu o Alfa Romeo Giulietta tip 116 comercializat intre 1977 si 1985. Pe langa caroseria cu o culoare la fel de schimbatoare ca cea a unui cameleon si uriasul head-up display care acopera intreaga suprafata a parbrizului, BMW i Vision Dee beneficiaza de noua platforma tehnica BMW Neue Klasse, care va fi introdusa de urmatoarea generatie a BMW Seria 3, a opta de acest tip, in 2025.

Vezi si:  Profiturile sunt în creștere la grupul PSA, înaintea fuziunii dintre Fiat și Chrysler

Acesta din urma va fi oferit doar in versiune electrica. Un model care va fi foarte diferit, atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere al designului, de BMW i3, versiunea cu motor watted a sedanului Seria 3 rezervata pietei chineze. BMW va reveni la o dualitate stilistica intre modelele sale termice si cele electrice, ca pe vremea gamei i (cu i3 si i8).

BMW i3 berlina

Noua platforma nu va fi folosita doar pentru modelele cu un gabarit asemanator cu cel al unei BMW seria 3. Noua BMW i3 nu mai are nimic de -a face cu citadina atipica lansata in jurul anului 2012 cu o cariera care s-a incheiat in anul 2022.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button