Auto NewsVW

VW va angaja un activist climatic „agresiv” pentru a examina amănunțit politicile sale

Herbert Diess, directorul general al Volkswagen Group, intenționează să angajeze o companie climatică pentru a reorganiza eforturile producătorului auto de a combate poluarea și de a ajuta la o pornire atât de necesară spre a deveni mai ecologic.

Avem atât de multe idei, dar ele necesită prea mult timp pentru a le implementa în marea noastră organizație, așa că am nevoie de cineva cu adevărat „agresiv” pe plan intern, a declarat Diess pentru Financial Times într-un interviu.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat observațiile. Candidatului i se va acorda acces direct la Diess și alți manageri de top.

Poluarea din vehicule și fabrici

VW a demarat o campanie pe scară largă pentru a reduce poluarea din vehiculele și fabricile sale ca urmare a scandalului cu emisii diesel care a izbucnit în urmă cu mai bine de patru ani.

A recunoscut că a manipulat citirile de eșapament pentru 11 milioane de automobile diesel din întreaga lume. Scandalul a costat grupul VW în jur de 30 de miliarde de euro (33 de miliarde de dolari).

Vezi si:  Daimler, BMW, VW generează bani în timp ce piața urmărește Tesla

După aceea, VW a falsificat un consiliu pentru sustenabilitate, inclusiv Margo Oge, fost director al Agenției pentru Protecția Mediului din SUA și fostul comisar UE pentru climă Connie Hedegaard.

Diess a căutat să utilizeze criza ca un catalizator pentru schimbări mai profunde pe aparatul birocratic notoriu al VW, lansând cea mai agresivă campanie a industriei către vehiculele electrice.

Compania a alocat 33 de miliarde de euro în investiții pentru mașini și tehnologii electrice în următorii cinci ani.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button