Auto NewsGM

Autovehicul GM autonom modificat pentru testare

GM începe testele pentru prima mașină electrică autonomă

Modelul automatizat de autovehicole al General Motors poate transporta pasageri în California.

Compania a primit un permis pentru a-și testa mașinile autonome electrice. Testul pentru autovehiculele automate va avea loc pe drumurile publice din stat. Acestea vor transporta pasageri, potrivit unui comunicat al Cruise.

Condiții pentru teste

Permisul va permite testarea modelului Cruise în conformitate cu orientările specifice.

AV-ul va putea transporta pasageri atâta timp cât este prezent un șofer pentru siguranță. De asemenea, nu trebuie să existe compensații bănești din partea pasagerilor.

Cruise își testează vehiculele autonome de ani buni. Permisul permite pasagerilor să fie incluși în procesul de testare, a declarat purtătorul de cuvânt al Cruise, Milin Mehta.

Pe măsură ce ne apropiem de lansare, dorim oportunitatea de a pune candidați, parteneri și mass-media în vehicule. Acest proiect pilot ne permite să facem asta, a spus Mehta în declarație.

Rămâne de văzut dacă compania va dezvolta un program pentru un grup select de utilizatori timpurii. De exemplu, cum este Programul Early Rider pe care rivala Waymo îl folosește în metroul Phoenix, a declarat acesta.

Vezi si:  5 sfaturi utile pentru mutarea eficienta

Cruise se alătură unei liste de alte cinci companii care dețin permise de pilotare a vehiculelor autonome. Aceste permise sunt eliberate de Comisia pentru utilitățile publice din California.

Concentrarea Cruise este de a reduce accidentele de mașini, a remodela orașele din jurul oamenilor, de a economisi timp oamenilor. De a face transportul mai accesibil, a spus cofondatorul Daniel Kan într-o postare pe blog.

AV-ul poate fi folosit ca o formă de partajare a călătoriei în viitor, a spus Mehta.

San Francisco, unde are sediul Cruise, va fi primul oraș de lansare pentru mașina autonomă.

General Motors

GM este acronimul pentru marele producător auto General Motors. Este al doilea mare producător mondial de autovehicule după Toyota. Pentru mai mult de jumătate de secol fusese cel mai mare constructor de mașini.

În 2009 după multe încercări de recuperare financiară, compania și-a declarat falimentul după procedurile legale din SUA.

Printre cele mai recunoscute branduri ale companiei se regăsesc:

  • Buick;
  • Cadillac;
  • Chevrolet;
  • GMC.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button