Auto NewsChryslerFiat

Fiat Chrysler transmite că focarul de coronavirus nu a oprit producția italiană

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) nu a întrerupt până acum producția din Italia. Asta, în ciuda unui focar de coronavirus care a apărut în țară. Compania auto urmează să repornească operațiunile la fabrica din Serbia, a declarat marți șeful european Pietro Gorlier.

Italia, țară europeană de cea mai afectată temutul virus

Cazurile de coronavirus din Italia, țara cea mai afectată din Europa, s-au ridicat la peste 260. Mai mult, s-au semnalat și 11 decese.

„FCA monitorizează îndeaproape situația”, a declarat șeful pe Europa al producătorului auto, Pietro Gorlier, la uzina companiei din Pomigliano d’Arco, lângă Napoli, a informat presa locală.

„Până acum o săptămână am gestionat în principal partea chineză a crizei. Practic, am reușit să o depășim”, a spus Gorlier.

Vezi si:  Ce trebuie să înțelegem despre anvelope când planificăm o călătorie?

„În mod clar, există actualizări în fiecare zi și monitorizăm situația din Italia. Suntem siguri că vom reuși să depășim aceste probleme”, a spus el.

Aceste declarații au fost confirmate de un purtător de cuvânt al FCA.

Fiat Chrysler nu are platforme industriale în zonele cele mai afectate

Până în prezent, au fost raportate cazuri de coronavirus în Italia. Regiunile cele mai afectate sunt Lombardia și Veneto, unde Fiat Chrysler nu are o platformă industrială.

Sediul european al Fiat Chrysler din Torino este centrul administrativ al regiunii piemontane din nordul Italiei. Producătorul auto restricționează accesul la fabricile sale europene.

Producția la uzina din Serbia este planificată să repornească

Gorlier a spus că FCA nu are nicio întrerupere a producției în Italia. De asemenea, se va reporni și producția din Serbia, care a fost amânată. Purtătorul de cuvânt a spus că producția din Serbia va relua joi.

FCA construiește Fiat 500L în Serbia.

FCA, la începutul acestei luni, declara că a întrerupt temporar producția la uzina sârbă. A fost un efect al unui deficit de anumite componente provenite din China. Aceasta a fost prima țară în care s-au suspendat activitățile unui producător auto din Europa.

Vezi si:  Fiat Chrysler câștigă dreptul de a prelua piese de la furnizorul afectat de coronavirus

Centrele de producție din China încep să își revină

Săptămâna trecută, FCA a repornit producția la uzinele pe care le operează în China. Reluarea activității s-a realizat prin asocierea comună cu Guangzhou Automobile Group.

De asemenea, Gorlier a spus că producătorul auto intenționează să înceapă producerea Tonale. Acesta este noul SUV compact de la Alfa Romeo, în Pomigliano, în a doua jumătate a anului viitor.

FCA a convenit o fuziune de 50 de miliarde de dolari cu producătorul PSA Group de la Peugeot. A fost confirmat și planul de investiții de 5 miliarde de euro pentru Italia până în 2021, a spus Gorlier.

„Până la finalizarea fuziunii, vom continua să fim două companii separate”, a declarat Gorlier.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button