Aston Martin

Ghiceste ce au in comun noul Aston Martin Valiant si Alpine A110 R

Foarte exclusivistul Aston Martin Valiant a fost proiectat la initiativa unui sofer celebru care lucrase deja la o editie speciala a modelului Alpine A110 R. Stii tu, cel care refuza sa se retraga si care inca mai are un comportament foarte impresionant!

Cariera lui Fernando Alonso nu are nimic in comun cu cea a majoritatii pilotilor „seniori” din Formula 1. In timp ce nume mari precum Kimi Raikkonen si Sebastian Vettel au trecut neobservati dupa performante mult mai putin stralucitoare la finalul carierei decat in perioadele lor de dominatie, dublul campion mondial spaniol, in varsta de 42 de ani, a continuat sa realizeze lucruri extraordinare la volanul monopostului sau de la revenirea sa in sport in 2021.

Pasionat de masini, el a contribuit si la dezvoltarea unei serii speciale a modelului Alpine A110 R, Fernando Alonso Edition, limitata la 32 de unitati si echipata cu o suspensie revizuita.

Acum ca Fernando Alonso conduce pentru echipa britanica, iata Aston Martin Valour „Fernando Alonso”, ca sa spunem asa. Se numeste „Valiant”, iar V12-ul sau biturbo de 715 CP creste semnificativ performantele unei masini care este deja foarte rapida in starea sa naturala. Puterea sa a crescut la 745 CP (cuplul ramane neschimbat la 753 Nm), in timp ce sasiul a fost radicalizat. Acesta castiga o suspensie adaptiva Multimatic ultra-sofisticata si isi reduce usor greutatea datorita pieselor mai usoare (jante de magneziu de 21 inch, structura spate revizuita, caroserie din fibra de carbon etc.).

38 de exemplare la un pret elitist nemaiauzit

Conceput pentru circuit, dar omologat pentru sosea, acest Aston Martin Valiant va fi limitat la 38 de exemplare (fata de 110 pentru Valour-ul pe care este bazat). Inspirat inca in designul sau de Aston Martin RHAM/1 „Muncher” vazut la Le Mans in 1977, acesta va costa probabil o avere, dar nu se cunoaste niciun pret in prezent.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button