Auto NewsDiverse

6 pași pe care trebuie să îi faceți înainte de a cumpăra prima mașină

De ce trebuie să ținem cont când ne îndeplinim visul auto?

Cumpărarea primei mașini este una dintre cele mai exaltante experiențe pentru majoritatea oamenilor.

Un lucru este să ai mașina pe care ai primit-o de la părinți și este o experiență complet nouă când îți cumperi singur mașina. Chiar dacă vehiculul nu este la fel de strălucitor ca mașina visurilor, este totuși o experiență stimulantă și nervoasă.

Este unul dintre pașii și investițiile semnificative ca adult.

Prin urmare, trebuie să îți faci diligența înainte de a merge la reprezentanța auto sau într-un târg auto. Pentru a te ajuta să îți faci cercetările, iată cele mai importante șase lucruri pe care ar trebui să le înțelegi înainte de a cumpăra mașina respectivă.

Stabilește ce tip de mașină se potrivește nevoilor tale. Nu fiecare mașină se potrivește nevoilor tale actuale. Deci, primul pas este să arunci o privire realistă asupra acestora. De asemenea, încearcă să citești cât mai multe informații din domeniul auto.

Întrebări de referință

Ai nevoie de o mașină care să te ducă zilnic la serviciu? Ai nevoie de o mașină pentru excursiile de weekend cu prietenii tăi? Ai nevoie de o mașină spațioasă datorită nevoilor tale zilnice? Cât de mare este familia ta?

Întrebările de mai sus te vor ajuta să începi să îți faci o idee despre ce vehicul s-ar potrivi în mod ideal nevoilor tale. În plus, ia în considerare alți factori, cum ar fi condițiile meteorologice, condițiile drumurilor pe care le vei folosi zilnic și altele.

Aceste întrebări vor subția foarte mult lista de opțiuni. Chiar dacă este un efort suplimentar, ar trebui să te ferească de situația când faci achiziția și constați că ai alte nevoi reale.

Vezi si:  Moduri în care s-ar putea să-ți deteriorezi mașina în mod accidental

Dacă ai obținut permisul de conducere recent și ești șofer începător este recomandat să te documentezi ce interdicții și obligații ai. În pus, îți recomandăm să mergi să verifici opțiunile cu cineva mai experimentat. Dacă ai un prieten mecanic, poate este o idee bună să-i ceri o părere.

Care este bugetul de care dispui?

Următorul pas este să îți examinezi fluxul de numerar. Trebuie să determini cât de mult poți folosi pentru a cumpăra mașina. Principalul lucru de luat în considerare este cât de mult cheltui pentru întreținerea ta de zi cu zi (alimente, chirie, utilități și produse alimentare).

După ce știi câți bani cheltui pentru întreținerea ta, calculează cât ești dispus să cheltui pentru combustibil, asigurare și întreținere auto.

Restul banilor ar trebui să îți ofere o idee despre cât de mult ești capabil să plătești pentru o mașină. Recomandarea este valabilă atât pentru situația când ai toți banii deja, cât și pentru situația când te gândești la un credit.

Încă o recomandare importantă referitoare la buget. Dacă te orientezi spre o mașină SH este indicat să nu dai tot bugetul pe achiziție. Este important să mai ai o rezervă pentru situația în care mașina va avea nevoie de mici intervenții. Nu îți dorești să dai toți banii pe mașină și să stai cu ea defectă.

Află care sunt opțiunile de pe piață

După ce îți înțelegi nevoile și cât de mult ești dispus să cheltui pe mașină, treci pe internet. Află care sunt opțiunile tale.

Mai mulți furnizori de pe internet te pot ajuta să identifici vehiculele care corespund nevoilor tale și se află în gama ta de prețuri. Acest lucru te va ajuta să restrângi opțiunile și să determini ce vehicule se încadrează în bugetul de care dispui.

Vezi si:  Alegând Libertatea cu Serviciile de Închirieri Auto: O Perspectivă Asupra Avantajelor și Dezavantajelor

Determină între o mașină nouă sau una SH

După ce ai identificat ce mașină îți permite bugetul să o cumperi, trebuie să te gândești dacă să continui cu cercetările pentru o mașină nouă sau să găsești una second-hand.

O mașină second-hand va fi mai ieftină de cumpărat și îți va permite să obții o mașină mai exotică la un preț relativ mic în comparație cu o mașină nouă.

Reține, dacă decizi să mergi spre o mașină la mâna a doua, va trebui să accepți gradul de uzură. Deci, asigură-te că ai un mecanic profesionist care să inspecteze mașina înainte de a o cumpăra final. Aici, prietenul mecanic trebuie să intervină cu experiența sa.

Obține scorul de credit

Dacă nu ai făcut-o deja, obține scorul tău de credit. Acesta va determina suma ratei pe care va trebui să o plătești pentru împrumutul auto.

Reține, este recomandabil să plătești cât mai mulți bani posibil pentru a reduce împrumutul care ți se va acorda. Acest lucru va reduce, de asemenea, timpul pentru care va trebui să rambursezi.

Deci, înainte de a te adresa unui furnizor de împrumut auto, asigură-te că ai un raport de credit de împrumut de la unul din birourile de credit.

Multe firme care aduc mașini SH din afară oferă direct un sistem de creditare. Multe promit și asigură pe loc actele necesare pentru a lua o mașină în rate. Trebuie să fii pregătit psihologic că vei plăti mai mult pe mașină decât dacă ai da toții banii din prima.

Identifică cel mai bun creditor

Acest pas este probabil unul dintre cele mai semnificative din întregul proces. Nu merge doar cu un singur creditor doar pentru că ți-a fost recomandat de un prieten. Asigură-te că efectuezi cercetări ample pentru a obține cea mai bună ofertă.

Vezi si:  Sfaturi pentru găsirea unui nou vehicul de familie

Fiind un tânăr care își dorește o mașină, s-ar putea ca băncile să pice din start. Neavând un istoric prea mare cu instituțiile bancare, acestea se feresc, de regulă, să ofere credite auto. În termenii băncii, cel mai probabil vei primi un răspuns de genul „Cu părere de rău nu întruniți condițiile de eligibilitate pentru…”.

Noi ne menținem părerea expusă mai sus. Dacă nu ai bugetul pentru achiziția unei mașini și te gândești la un împrumut, poate trebuie să mai aștepți. Poate îți dai seama în acest fel că nu este încă momentul potrivit pentru a mașină.

Este periculos pentru echilibrul psihologic ca o mașină „să-ți răpească” bugetul pentru alte cheltuieli. O mașină este tentantă, dar ar trebui să primeze chiria și cheltuielile de întreținere. O excepție mică este situația când ești pasionat de mașini, iar o mașină ar fi hobbyul tău.

Concluzii

Cu noile cunoștințe câștigate, poți merge mai departe și poți solicita un împrumut (dacă îl consideri oportun). Poți continua căutările pentru prima mașină.

Amintește-ți, ar trebui să negociezi întotdeauna atunci când cumperi mașina. Acesta îți va oferi ultima șansă de a obține mașina la o reducere, lăsându-te cu mai mulți bani pentru a plăti asigurarea sau alte cheltuieli legate de ea.

Reține, dacă cumperi o mașină la mâna a doua, poți negocia cu vânzătorul pentru a reduce prețul sau pentru ca acesta să se ocupe de orice reparații și inspecție înainte de a plăti prețul cerut.

Pe final, îți urăm drumuri bune și experiențe plăcute fără incidente stresante.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate sunteți interesat și de
Close
Back to top button