Auto NewsGeneva

Automobili Pininfarina va debuta cu o ediție aniversară pentru Battista

Automobili Pininfarina va dezvălui o ediție aniversară a hypercarului său electric Battista de 2.000 CP la expoziția auto din Geneva, pe 3 martie.

Modelul ediției speciale Battista a fost creat pentru a sărbători aniversarea a 90 de ani casei de design din Italia. Declarația aparține președintelui Pininfarina SpA, Paolo Pininfarina.

Automobili Pininfarina este o filială integrală a conglomeratului indian Mahindra & Mahindra. Acesta deține în portofoliu și Pininfarina SpA.

Modelul Battista costă  1,98 milioane de euro. A fost dezvăluit la expoziția auto de la Geneva din 2019, în formă de concept. Va intra în producție la sfârșitul anului.

Battista va fi un model cu ediție limitată pentru Automobili Pininfarina și va fi urmat de modele mai ieftine.

Ediția aniversară este de așteptat să coste mai mult decât varianta de serie a modelului. Modelul de serie se bazează pe C Two, cel de-al doilea model de start croat Rimac Automobile.

Automobili Pininfarina cu modelul Battista

Automobili Pininfarina încearcă să completeze modelul Battista cu o gamă de vehicule complet electrice. Gama ar putea include un sedan și un SUV, a declarat Michael Perschke, în august, pentru Automotive News Europe.

Perschke a spus că modelele următoare ale companiei ar costa între 200.000 de euro și 400.000 de euro. Vor începe să ajungă în mai puțin de trei ani. Toate mașinile ar avea pachete de baterii cuprinse între 100 și 125 de kilowat/oră. Aceste baterii pot oferi o autonomie de până la 600 km (372 mile).

În septembrie, Automobili Pininfarina a anunțat că va dezvolta o platformă pentru vehicule electrice de înaltă performanță în colaborare cu cei doi parteneri strategici din Germania, Bosch Engineering și Benteler pentru a-și extinde gama de vehicule.

În noiembrie, chiar înainte de începerea expoziției auto din Los Angeles, Automobili Pininfarina a prezentat conceptul de design Pura Vision într-un model la scară redusă. Acesta a spus că modelul la scară completă va debuta în America de Nord în a doua jumătate a acestui an.

O gamă de cinci modele

În materialele de presă lansate după previzualizarea din Los Angeles, Automobili Pininfarina a arătat o gamă de cinci modele, inclusiv mașina hyper Battista.

Battista va fi construită manual de Pininfarina SpA în complexul său Cambiano, în apropiere de Torino.

Locația de producție a celorlalte modele nu a fost încă decisă. „În mod ideal, am produce în Italia, dar am avut o mulțime de cereri din partea altor guverne”, a declarat Perschke pentru ANE în septembrie.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button