Aston MartinAuto News

SUV-ul celor de la Aston Martin este legat de „rugăciunea chineză”

Aston Martin declară că veniturile vor continua să se reducă, pregătindu-se de impactul focarului de coronavirus de pe piața chineză

Aston Martin a avertizat joi că vânzările vor scădea în primele șase luni ale anului 2020. Aproape toate veniturile sunt preconizate să vină în a doua jumătate. Banii vor veni spre compania engleză odată cu livrările modelului DBX.

Conducerea se bazează pe modelul DBX pentru o dublă producție

CEO-ul de la Aston Martin, Andy Palmer, a declarat că DBX se vinde bine. Sunt comenzi deja înaintea obiectivului de vânzare cu amănuntul planificat pentru 2020.

În același timp, există preocupări cu privire la impactul epidemiei de coronavirus din China. Țara este considerată un teritoriu de vânzări pentru primul SUV al producătorului auto.

„China este o regiune importantă pentru noi”, a spus Palmer într-un interviu telefonic. „Lansarea în China este destul de târzie anul acesta. Vom spera și ne rugăm ca virusul să dispară până atunci”.

Producătorul englez se confruntă cu probleme financiare

Acțiunile Aston au luat o spirală în jos de când au debutat în 2018. Compania este „rănită” de Brexit și de vânzările lente ale modelului entry-level Vantage.

Luna trecută a recurs la 500 milioane de lire sterline în strângerea de fonduri pentru creșterea bilanțului. Este inclusă și o problemă de drepturi cauzată de investiția miliardarului canadian, Lawrence Stroll.

Lawrence Stroll va deveni președinte executiv.

Piața chineză, ținta celor de la Aston Martin

China este piața auto cu cea mai rapidă creștere a companiei Aston Martin. DBX este considerat esențial pentru a stimula vânzările.

Drumurile pot avea deficiențe, iar persoanele înstărite preferă să angajeze un șofer. Astfel, acest SUV va fi o variantă mai bună decât o mașină sport.

Excluzând DBX, livrările angro vor fi „semnificativ mai mici” decât anul trecut. Aston Martin se concentrează pe reducerea stocurilor care au scăzut prețurile.

Palmer a spus că este vital să se plieze mai bine cererii și ofertei.

Aston Martin a oscilat anul trecut la o pierdere operațională de 37 milioane de lire sterline. Între timp, veniturile au scăzut cu 9%. Acesta a declarat că CEO-ul Mark Wilson va renunța la post pe 30 aprilie prin „acord comun”.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button