Auto NewsDiverse

Bosch spune că pandemia și lipsa de cipuri va influența creșterea industriei în acest an

Industria auto se va confrunta cu tot mai multe provocări.

Robert Bosch a declarat că criza în curs de desfășurare a pandemiei și lipsa cipurilor semiconductoare vor influența creșterea globală a producției auto în 2021.

Aproximativ 85 de milioane de vehicule vor ieși din liniile de asamblare în întreaga lume în acest an. Mai mult de 78 de milioane de unități produse în 2020, dar încă sub cele 92 de milioane de mașini produse în 2019, a spus furnizorul.

Producția globală de automobile a atins un maxim de 98 de milioane de unități în 2017.

„Suntem destul de pozitivi”, a declarat directorul executiv Volkmar Denner. Însă aceasta a mai adăugat „mai avem un drum lung de parcurs pentru a ajunge din urmă estimările”.

Bosch a declarat că a estimat că economia globală va crește cu 4% în 2021, după ce a contractat aproximativ 4,5% în 2020.

Bosch a declarat că „blocajul” de pe piața mondială a cipurilor cu semiconductori „nu l-a lăsat pe Bosch fără probleme”.

General Motors este cel mai recent producător afectat de lipsa de cipuri. Acesta a declarat miercuri că va reduce producția începând cu săptămâna viitoare.

Vezi si:  Ford se confruntă cu un sentiment de urgență, similar unei crize financiare

Stefan Hartung, șeful soluțiilor de mobilitate Bosch, a refuzat să-și asume vina pentru lipsa de cipuri. „Luptăm cu toții împreună în strânsă cooperare pentru a rezolva problema”, a spus el.

Bosch a declarat că preocupările sale pentru producția de automobile în 2021 s-au extins dincolo de impactul persistent al pandemiei.

„Evoluțiile politice precum Brexit și concurența strategică continuă între SUA și China, cu potențialul său de restricții comerciale, au, de asemenea, un impact negativ asupra dezvoltării economice globale”.

Rezultate preliminare 2020

Câștigurile pe tot anul, înainte de dobânzi și impozite, au scăzut cu 41% până la 1,9 miliarde de euro (2,28 miliarde de dolari) în 2020 de la 3,2 miliarde de euro în 2019. Marja sa de EBIT s-a contractat la 2,5% de la 4,2%, conform cifrelor preliminare.

Veniturile au scăzut cu peste 6%, până la 71,6 miliarde de euro (85,8 miliarde de dolari). Ajustat pentru cursul valutar, vânzările au scăzut cu 4,4 la sută.

Vezi si:  Client, 5 modalități practice de introducere a specialităților de cafea

Bosch a declarat că a redus rapid costurile și cheltuielile de capital. Măsura a fost implementată deoarece fabricile de automobile au închis primăvara trecută pentru a ajuta la stoparea răspândirii virusului. Măsura aceasta din urmă, cu un cost mai mare de 1,1 miliarde de euro a generat un flux de numerar record. Cifra a fost estimată la aproximativ 5 miliarde de euro.

În 2020, furnizorul a câștigat 30 de proiecte noi de electrificare a vehiculelor de la diferiți producători auto. Valoarea acestor proiecte a fost de 7,5 miliarde de euro (9 miliarde de dolari).

Va investi 700 de milioane de euro anul acesta în tehnologia vehiculelor electrice, în creștere de la 500 de milioane de euro în 2020.

Bosch ocupă locul 1 pe lista producătorilor a primilor 100 de furnizori globali. Vânzările în 2019 către producătorii de automobile au fost de 46,55 miliarde de dolari. Cifra este calculată pentru anul fiscal 2019.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button