Auto NewsDiverse

Ce trebuie să luăm în considerare la achiziția unei mașini noi?

Poate fi un efort îndelungat pentru a găsi exact ceea ce căutăm

Cumpărarea unei mașini noi poate fi distractivă și interesantă dacă îți iei ceva timp să faci cercetări și să te pregătești. Pentru cei fără repere, experiența poate fi dezastruoasă. Problema majoră apare nu datorită mașinilor în sine, dar a oamenilor din reprezentanțe sau a dealerilor autorizați.

Pe forumurile auto deseori apar discuții despre oameni din anumite orașe care cumpără mașina din reprezentanțe din orașe alăturate. Și asta doar din cauza consilierilor.

După ce ați identificat o anumită marcă și model de mașină care vă interesează, iată câteva elemente de cercetat înainte de a merge mai departe.

Cât de mult vă puteți permite?

Primul lucru pe care ar trebui să-l luați în considerare înainte chiar să vă uitați la o mașină nouă este bugetul dvs.

O regulă obișnuită este să alocați nu mai mult de 15% din plata brută a unei plăți pentru mașină. După ce cunoașteți acest număr, veți ști atunci dacă puteți susține financiar achiziția unei mașini.

De asemenea, vă va ajuta să determinați spre ce marcă și model să vă uitați. Dacă bugetul este pe la 15-20 de mii de euro, cu siguranță, nu o să vă avântați spre mărci premium ca Mercedes sau BMW.

Câți kilometri puteți parcurge cu un plin de carburant?

Faceți câteva cercetări privind kilometrajul maxim pe care îl puteți face cu un plin. Mulți se uită la acest indicator pentru a afla ce nivel de consum de combustibil doresc.

Vezi si:  Ce trebuie să înțelegem despre anvelope când planificăm o călătorie?

Unii consideră că este instructiv să vadă cât de departe pot merge cu un rezervor de combustibil.

Dacă circulați preponderent pe autostrăzi, atunci verificați consumul în aceste condiții. Sau invers, dacă locuiți în oraș cu trafic greoi, cifrele de consum vor fi altele.

Dacă cumpărați o mașină electrică, luați în considerare gama pe care o are și căutați stațiile de încărcare din apropiere. În cazul în care locuiți la bloc, încărcarea acesteia poate fi o adevărată problemă.

Cunoașteți-vă scorul de credit

Indiferent dacă aveți un istoric de credit bun sau rău, dealerii sugerează că ar trebui să știe care este scorul dvs. de credit. Prin urmare, este o informație pe care trebuie să o puteți furniza la cerere.

A avea un scor de credit mai mare sau mai mic poate afecta rata dobânzii pe care v-o oferă dealerul dvs. auto.

Dacă aveți un scor de credit mai mic, atunci cel mai probabil vă puteți aștepta să achitați o rată lunară mai mare.

Vă recomandăm acest mod de achiziție doar dacă este pentru firmă. Ca persoană fizică s-ar putea ca pe perioada creditului să apară cheltuieli neprevăzute și să rămâneți fără singurul mijloc de transport.

Ce reputație are mașina?

Toate mașinile sunt construite diferit. Unele sunt mult mai rezistente în timp decât altele. Accesați forumurile dedicate și vedeți ce spun oamenii despre cât timp au deținut marca/modelul pe care îl luați în considerare.

După cum probabil știți, unele mărci au o reputație mai bună. Consumer Reports este un loc bun pentru a vedea cum variază diferitele mărci și modele de mașini în ceea ce privește longevitatea.

Vezi si:  Alegând Libertatea cu Serviciile de Închirieri Auto: O Perspectivă Asupra Avantajelor și Dezavantajelor

O alternativă este să întrebați mecanicul dvs. pentru o recomandare. Însă, cum și el este un consumator, crește posibilitatea ca părerea acestuia să fie părtinitoare unei anumite mărci.

Uită-te la evaluările de siguranță

În timp ce guvernul federal al SUA are calificări minime de siguranță pe care trebuie să respecte toți producătorii de autoturisme, majoritatea producătorilor depășesc aceste valori minime.

Accesați online și vedeți cum diferitele agenții de siguranță au evaluat vehiculul pe care îl luați în considerare.

Un domeniu secundar de cercetare implică tehnologia de siguranță. Are mașina dvs. o tehnologie care vă va alerta dacă cineva se află în punctul mort sau vă oprește automat mașina dacă sunteți prea aproape de vehiculul din față?

Petreceți ceva timp analizând acest lucru înainte de a vă stabili marca și modelul unei mașini pe care doriți să o cumpărați. Puteți arunca o privire și la scorurile NCAP.

Are toate caracteristicile de care aveți nevoie?

Faceți o listă cu toate caracteristicile pe care ați dori să le aibă mașina ideală. Asigurați-vă că mașina pe care o considerați le are.

Doriți scaune din piele, pornire automată, intrare fără cheie? Asigurați-vă că aveți o listă de verificare pe care o puteți parcurge atunci când faceți cercetări on-line. Mulți dealeri au configuratoare online pe care puteți estima costul unei mașini după opțiunile dorite. Poate fi un exercițiu distractiv.

Noul cost al asigurării dvs.

Mai ales dacă conduceți o mașină veche, asigurarea dvs. este obligată să crească atunci când cumpărați o altă mașină. În special, dacă vă uitați la mașini cu motoare mai mari.

Sunați la compania de asigurări și solicitați o ofertă orientativă. Oh, și acesta ar putea fi un moment bun pentru a cere oferte de la diferite agenții de asigurări. Dacă faceți acest lucru, veți putea afla care este oferta cea mai convenabilă.

Vezi si:  Avantajele de mediu ale vehiculelor hibride

Cum intenționați să folosiți mașina?

Este posibil ca mașina pe care să o aveți în minte să nu fie cea mai logică alegere pe care o doriți. Petreceți ceva timp gândindu-vă la modul în care veți folosi mașina.

Dacă trebuie să conduceți o oră și jumătate într-o singură direcție pentru a face naveta sau dacă călătoriți cu autoturismul sau duceți copiii la școală în fiecare dimineață, atunci o mașină cu un consum redus de combustibil poate fi o alegere înțeleaptă.

Pe de altă parte, dacă, dacă vă conduceți rar mașina sau nu aveți mult de mers pentru a face naveta, atunci puteți opta pentru un vehicul care poate avea mai multe funcții și confort. Consumul în cazul acesta nu mai este un punct care vă interesează prea mult.

Cât este avansul?

De cele mai multe ori, când cumpărați o mașină nouă va fi necesară o plată în avans. O regulă bună este să aveți pregătit aproximativ 10-20% din costul mașinii pentru o plată în avans.

Uneori, este nevoie de mai mult dacă doriți ca rata lunară să fie mai mică.

Gând final

Aceste recomandări simple pot face experiența de cumpărare a unei mașini mai plăcută.

Dacă nu aveți economii pentru a procura mașina achitând costul ei total, o să aveți câteva drumuri între bancă și reprezentanță.

Un sfat bun poate fi să întrebați printre prieteni. Poate cineva a procurat recent o mașină nouă și vă poate da unele indicați. Se pot referi la dealer, la bancă sau la modelul în sine.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button