Nissan

Ce modele noi va lansa Nissan pana in 2025?

Nissan va trece la o viteza superioara in ceea ce priveste electrificarea pentru continentul european. De la SUV-ul care va inlocui Leaf pana la viitorul Micra, trecand prin vehiculele utilitare, iata calendarul de noutati al producatorului japonez pentru actualul deceniu.

Pe masura ce Alianta Renault-Nissan-Mitsubishi trece printr-o reorganizare majora, calendarul pentru viitoarele modele Nissan in Europa devine mai clar. Si, in timp ce Renault si Nissan au anuntat o participatie incrucisata mai egala in viitor, vehiculele lor vandute pe Batranul Continent vor avea mai multe elemente comune. Intr-adevar, 80% dintre modelele Renault si Nissan vor avea arhitectura comuna pana la sfarsitul anului 2026, fata de 60% in prezent. Multe dintre aceste vehicule vor fi cu emisii zero, Nissan planuind sa realizeze 75% din vanzarile sale europene cu modele electrificate (electrice sau hibride reincarcabile) pana la acea data. Prin urmare, parteneriatul industrial cu Renault va fi impins mai departe.

Vezi si:  Nissan Juke (2024). O restilizare la mijlocul carierei care trece (aproape) neobservata

Nissan in 2023

Anul 2023 va fi destul de linistit pentru Nissan, care va comercializa versiunea lunga a lui Townstar Combi, un var al lui Renault Kangoo. Acest model va fi inlocuit in 2030 de un vehicul comercial usor care va utiliza o versiune scurta a platformei FlexEvan tocmai anuntata de Renault, destinata vehiculelor electrice.

Townstar Combi versiunea lunga: in cursul anului 2023

Nissan in 2024

In 2024, compactul electric Nissan Leaf va fi inlocuit indirect de un SUV, prefigurat de conceptul crossover coupé Chill-Out. Acest vehicul, care se va baza pe platforma CMF-EV a lui Renault Mégane E-Tech si Nissan Aryia, va putea beneficia de tractiune integrala. Acesta va fi produs de Nissan la Sunderland, in Anglia, si va fi echipat cu baterii de la producatorul chinez Envision. Aceste baterii vor fi fabricate intr-o noua fabrica instalata pe acelasi amplasament, la fel cum Renault are in vedere pentru centrul sau ElectriCity din Hauts-de-France. Potrivit surselor noastre, comercializarea este prevazuta pentru inceputul anului 2025.

Vezi si:  Nissan avertizează despre planurile de viitor din Europa pe fondul măsurilor Brexit

Juke restilizat: prima jumatate a anului 2024
Noul Interstar (varul lui Renault Master): in cursul anului 2024
Chill-Out de productie (numele urmeaza sa fie confirmat): toamna anului 2024 (prezentare)

Nissan in 2025

In 2025, principala inovatie a Nissan va fi inlocuitorul lui Micra, al carui nume nu a fost inca anuntat. Acest var apropiat al viitorului automobil electric Renault 5 va utiliza arhitectura CMF-BEV a acestuia din urma. Va mosteni propulsoarele acestuia, cu doua niveluri de putere (125 sau 150 CP) si tot atatea capacitati ale bateriilor (42 sau 52 kWh), potrivit informatiilor noastre. Polivalenta citadina japoneza va fi produsa la ElectriCity, la fel ca si R5, la Douai, desi a fost mentionata candva fabrica din Maubeuge. Bateriile pentru ambele masini vor proveni de la noua gigafabrica Envision instalata acolo. Nissan se va deosebi de Renault prin stilul sau, optand pentru un aspect curbat si lumini rotunde care amintesc de cele ale celei de-a treia generatii Micra. Ambele marci vizeaza un pret de intrare de putin sub 25.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button