Auto NewsDiverse

Ce trebuie să înțelegem despre anvelope când planificăm o călătorie?

Anvelopele sunt o componentă importantă care pot crea probleme neașteptate

Indiferent dacă mergeți într-o vacanță la țară sau planificați să conduceți camioane încărcate cu marfă, trebuie să aveți anvelopele potrivite pentru mașină sau camion.

Provocarea constă în identificarea anvelopelor potrivite pentru mașina sau camionul dvs. în funcție de nevoile pe care le aveți. Iată caracteristicile anvelopelor ideale pentru călătorii lungi, indiferent unde doriți să mergeți.

Anvelope All-Season

Dacă nu conduceți iarna prin zăpadă groasă, doriți cauciucuri pentru toate anotimpurile pe mașină. Anvelopele pentru toate anotimpurile se vor descurca la fel de bine pe zăpadă slabă ca și pe drumul umed.

În plus, veți putea conduce pe drumurile încinse fără probleme. În special, dacă planificați să ajungeți prin țări din diferite zone climatice.

Totuși, există un element negativ care trebuie menționat. Consumul. Consumul va fi diferit, indiferent de sezon, decât atunci când ați conduce cu anvelope dedicate sezonului. Însumând că nu veți da banii pe două seturi de anvelope (și pentru depozitare), dacă ați calcula, diferența ar putea fi nesemnificativă.

Vezi si:  Vânzările europene de vehicule electrice și hibride plug-in se ridică la 1 milion de unități în 2020

Anvelopele pentru toate anotimpurile se descurcă bine pe drumurile slick. Singura dată când nu funcționează la fel de bine ca și anvelopele de ploaie este dacă conduceți constant prin ploi abundente. Vă afectează doar dacă urmează să călătoriți într-o țară unde ploile torențiale sunt foarte frecvente.

Durabilitate

Durabilitatea poate lua mai multe forme. Una este distanța pe care o pot parcurge anvelopele înainte ca banda de rulare să se uzeze.

Vrei cauciucuri cu o durată mare de viață înainte de a începe o călătorie de lungă durată. Aceasta se numește durata de viață a anvelopelor.

Cu toate acestea, exploziile și anvelopele plate vă pot strica călătoria. De aceea, doriți să plătiți mai mult pentru anvelopele care au banda de rulare și pereții laterali întăriți mai bine.

Cote de greutate

Dacă cumpărați cauciucuri pentru călătorii lungi, există șanse mari să încărcați mașina. Sau să tractați o remorcă de călătorie.

Asigurați-vă că anvelopele sunt evaluate pentru a transporta greutatea vehiculului, a pasagerilor și a bagajelor aferente.

Vezi si:  Fiat Chrysler transmite că focarul de coronavirus nu a oprit producția italiană

Dacă sunteți chiar aproape de această limită, veți accelera dramatic uzura anvelopelor în timp ce faceți oprirea mult mai dificilă.

Dacă conduceți un camion și/sau trageți o încărcătură grea, vă recomandăm să treceți la anvelope pentru camioane cu o greutate mai mare.

Anvelopele care pot suporta greutăți mai mari vă oferă o manevrabilitate mai bună și o marjă de siguranță mai mare atunci când faceți ture sau opriți.

Rețineți că nu puteți pune anvelope de remorcă pe vehiculul dvs. Anvelopele pentru remorci nu sunt fabricate pentru a face față forțelor pe care trebuie să le suporte anvelopele pentru camioane și mașini.

Zgomot

Zgomotul rutier nu este o mare problemă dacă conduceți prin oraș. Cu toate acestea, zgomotul rutier devine o problemă majoră atunci când îl ascultați ore în șir.

Poate doriți să plătiți mai mult pentru anvelopele care generează mai puțin zgomot la drum lung. Astfel, călătoria dvs. va avea un grad de confort mai ridicat.

Evaluarea vitezei

Anvelopele sunt evaluate pentru o viteză maximă de siguranță. Fiți foarte atenți cu privire la viteza nominală a anvelopelor dvs. dacă intenționați să faceți călătorii pe distanțe lungi.

Vezi si:  Daimler se pregătește pentru costuri mai mari cu motoarele diesel de la Mercedes

De exemplu, multe anvelope auto sunt evaluate pentru a călători la viteze de până la 180 de kilometri pe oră. Pe de altă parte, anvelopele remorcii dvs. pot fi evaluate doar până la 80 sau 90 de kilometri pe oră.

Asigurați-vă că fiecare anvelopă de pe mașină, camion și remorcă este evaluată pentru viteza pe care doriți să o atingeți. Nu depășiți această viteză sigură, indiferent de limita de viteză.

În loc de gând final sau concluzii nu putem să vă spunem decât un singur lucru. Călătorie plăcută indiferent de destinația pe care ați ales-o. 😉

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button