Auto NewsDiverse

Cele mai importante caracteristici moderne de siguranță auto

Cum ne pot ridica gradul de confort în timpul condusului?

Tehnologia a progresat la un ritm incredibil de-a lungul ultimilor ani. Nicăieri acest lucru nu este mai evident decât în ​​industria automobilelor. Mașinile de astăzi sunt departe de modelele din trecut.

Automobilele moderne sunt mai elegante, mai raționale, mai frumoase, mai complete, mai puternice. Poate chiar cel mai important dintre toate – mult mai sigure decât cele din trecut.

În trecut, conceptul de „elemente de siguranță” pentru mașini era limitat la airbag-uri și centuri de siguranță. În zilele noastre, tehnologia a schimbat complet jocul. Aceasta ajută șoferii și pasagerii de astăzi să se bucure de o protecție mult mai mare decât oricând.

Cu multe milioane de accidente auto care apar pe drumurile publice în fiecare an, aceste caracteristici de siguranță sunt foarte necesare. Rapoartele arată că progresele moderne în siguranța automobilelor contribuie la reducerea ratei de deces și a accidentărilor grave în cazul accidentelor auto.

Deci, dacă sunteți în căutarea unei mașini noi, este înțelept să petreceți puțin timp examinând mai atent opțiunile de siguranță oferite. Există o mulțime de caracteristici cheie acolo.

Mai jos, am analizat câteva dintre cele mai importante dintre toate. Considerăm că ar trebui să fie un standard pentru mașinile noi.

Vezi si:  Greșeli pe care trebuie să le evitați atunci când cumpărați mașini second-hand

AEB

AEB înseamnă frână de urgență autonomă/automată. Este de departe una dintre cele mai bune progrese în securitatea auto din secolul 21. Mulți șoferi vorbesc despre AEB. Caută acest sistem atunci când cumpără un vehicul nou.

Nu este greu de înțeles de ce. Sistemul AEB este practic capabil să oprească mașina pentru dvs., fără nicio intervenție manuală din partea șoferului.

Este în esență un sistem care monitorizează mediul înconjurător, condițiile rutiere și alți factori, folosind cel mai frecvent radarele și camerele.

Dacă sistemul detectează o situație periculoasă, va acționa frânele imediat, aplicând forța potrivită la momentul potrivit pentru a vă menține în siguranță.

ACC

ACC este un alt acronim al lumii siguranței auto pe care fiecare șofer trebuie să îl cunoască. Acesta reprezintă controlul automat al vitezei de croazieră. Se găsește pe majoritatea mașinilor noi de astăzi. La fel ca AEB, utilizează radare și senzori de ultimă generație pentru a vă controla automat mașina în diferite moduri.

Cu toate acestea, în timp ce AEB se concentrează pe acționarea automată a frânelor în situații periculoase, ACC are ca scop menținerea mașinii la viteza corectă, folosind atât frânele, cât și acceleratorul. Totul pentru a menține o distanță sigură față de mașina din fața ta.

Vezi si:  Startup-ul EV Byton explorează listarea la bursă

Practic, sistemul funcționează „blocându-se” pe mașina din față și apoi ajustându-vă viteza după cum este necesar pentru a rămâne la o distanță sigură de vehiculul respectiv.

Camere de vizualizare pe spate

Atâtea accidente și tragedii au avut loc de-a lungul anilor din cauza punctului mort din spatele mașinii. De prea multe ori, șoferii au fost obligați să întoarcă vehiculele în mod esențial fără o vizualizare clară și necontestată a scenei din spatele lor.

Din cauza înălțimii ferestrei, a fost ușor pentru mașini să se ciocnească accidental de copii, animale sau obiecte. Ele pur și simple nu puteau fi văzute din poziția șoferului în timpul manevrei.

Camera retrovizoare schimbă toate acestea. Funcția este după cum sugerează și numele. Aceasta este o cameră simplă, poziționată în partea din spate a vehiculului, care vă oferă un flux video direct al scenei din spatele vostru.

Este perfect pentru momentul în care doriți să vă îndreptați de pe alee sau să vă întoarceți într-o parcare fără a lovi peretele sau orice altceva din cale.

Recunoașterea facială

Am văzut tehnologia de recunoaștere facială folosită într-o serie de moduri în ultimii ani. Am văzut-o pe smartphone-uri sau încuietori inteligente ale ușilor. Aceasta poate face o diferență reală și pentru securitatea automată.

Vezi si:  Alegând Libertatea cu Serviciile de Închirieri Auto: O Perspectivă Asupra Avantajelor și Dezavantajelor

Cu software-ul de recunoaștere facială, care devine din ce în ce mai disponibil pe vehiculele nou lansate, o cameră foto este capabilă să vă urmărească și să vă monitorizeze fața în timp ce conduceți.

Cu ajutorul unui software inteligent, sistemul este capabil să vă monitorizeze nivelul de vigilență și concentrare. Emite alerte în timp real și notificări dacă detectează modificări ale mișcărilor feței care sugerează că sunteți obosit sau vă distrage atenția.

Acest lucru poate fi de mare folos pentru cei care trebuie să facă frecvent drumuri lungi. În cazul acestora există riscul ca șoferul să adoarmă la volan sau să piardă concentrarea pe șosea.

Cuvânt final

Este inspirat să vedem cum tehnologia modernă poate fi folosită atât de bine și într-o gamă atât de impresionantă de aplicații practice, de protecție.

Datorită acestor progrese, siguranța mașinii nu a fost niciodată mai bună. Totuși, este esențial ca fiecare șofer să nu se bazeze prea mult pe tehnologie.

Trebuie să-și amintească întotdeauna regulile de bază ale unei conduceri inteligente și sensibile pentru a se menține în siguranță.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate sunteți interesat și de
Close
Back to top button