Auto NewsDiverse

Îngrijirea mașinii – 5 sfaturi esențiale pentru a vă menține mașina nouă în stare optimă

Câteva recomandări simple prin care o să țineți la preț la vânzarea acesteia.

Având în vedere cât de fiabile sunt mașinile moderne, este destul de ușor să te strecori în rutina de întreținere a mașinii numai atunci când este absolut necesar.

Acesta este un obicei scump pentru toată lumea, oricât de bogat ai fi.

Așa cum corpul uman trebuie îngrijit pentru a rămâne în formă, noua dvs. mașină are nevoie, de asemenea, de îngrijire regulată pentru a se asigura un timp de exploatare adecvat.

Întreținerea corectă a mașinii dvs. menține, de asemenea, valoarea de revânzare a mașinii la un nivel apreciabil, în cazul în care decideți să vindeți și să obțineți un alt vehicul nou.

Iată 5 sfaturi simple esențiale care vă vor ajuta să păstrați noua mașină în stare optimă.

Și felicitări pentru noua achiziție!

Pneurile: umflați-le corect și verificați uzura

Asigurați-vă întotdeauna că anvelopele sunt umflate la presiunea specificată de producător. Obțineți un manometru și utilizați-l pentru a verifica presiunea ori de câte ori aveți nevoie pentru a vă umfla anvelopele.

Este recomandabil să folosiți manometrul pentru a verifica presiunea anvelopelor dvs. o dată pe săptămână.

Vezi si:  Volvo pregateste o camioneta electrica cu o autonomie record

Anvelopele pierd o oarecare presiune pe vreme rece și, în mod natural, în timp. De asemenea, verificați săptămânal uzura indicatoarelor de rulare. Înlocuiți anvelopele odată ce sunt purtate dincolo de limitele de utilizare.

Conducerea cu anvelopele uzate este periculoasă. Deveniți un pericol pe roți atât pentru dvs., cât și pentru ceilalți participanți trafic.

Verificați și păstrați toate lichidele încărcate

Aceste lichide sunt destul de ușor de uitat. Dar lichidul de frână, lichidul de răcire, lichidul pentru transmisie, lichidul pentru servodirecție și alte fluide pe care le folosește zilnic mașina trebuie verificate săptămânal. Trebuie completate, dacă este necesar.

Dacă nu sunteți sigur cum să faceți acest lucru, discutați cu mecanicul dvs. Lipsa unor lichide la nivelul recomandat pot duce la situații periculoase sau la defecte care nu ar fi apărut în condiții recomandate de exploatare.

Verificați nivelurile de ulei

Trebuie să intrați în ritmul de a face acest lucru în mod regulat – lunar. Acest lucru este necesar, deoarece mașina dvs. este una nouă.

Mașina trebuie să fie pe un teren plan pentru a obține o citire exactă a jojei. Uleiul pentru motor este un element critic al performanței mașinii dvs. Orice scădere a nivelului de ulei poate provoca daune ireparabile dacă nu acționați rapid.

Vezi si:  Stellantis: Scalarea creează noi oportunități de dezvoltare

Dacă sunteți vreodată destul de nefericit să experimentați martorul de avertizare în bord care indică niveluri scăzute de ulei – trageți imediat, opriți motorul și sunați mecanicul. Puteți să completați cu ulei dacă doar asta este problema.

Unii producători auto menționează în manualul de exploatare cantitatea de ulei pe care o poate consuma motorul în mod normal. În aceste condiții, în funcție de distanțele parcurse, încercați să verificați regulat joja de ulei.

Folosiți întotdeauna mecanici calificați

Pentru sănătatea dvs. mentală și financiară ca proprietar de mașină, este important să găsiți un service onest, de încredere și cu mecanici competenți.

Doriți un loc care să nu aibă doar mecanici calificați, ci și instrumentele potrivite pe care le folosesc pentru a diagnostica și rezolva orice probleme.

Recomandarea de modă veche de la un prieten este de obicei una dintre cele mai bune modalități de a găsi un garaj mecanic cu renume. De asemenea, puteți vorbi cu reprezentanții auto din zona dvs. pentru recomandări.

Dacă aveți mașină nouă, în perioada de garanție va trebuie să mergeți exclusiv la reprezentanță pentru intervenții. În caz contrar, riscați să pierdeți garanția oferită de producător.

Vezi si:  6 pași pe care trebuie să îi faceți înainte de a cumpăra prima mașină

Aflați ce semnifică luminile de bord care avertizează

Tabloul de bord vine cu o serie de lumini de avertizare. Lampa de verificare a motorului, lampa de serviciu a motorului, lampa de control a frânei și multe altele.

Odată ce oricare dintre aceste lumini se aprinde, vorbiți cu mecanicul dvs. De asemenea, ar trebui să petreceți ceva timp citind manualul de utilizare.

Acest lucru ar trebui să vă ofere o idee despre ceea ce solicitați mecanicului dvs. atunci când sunați. A lua oricare dintre aceste lumini de la sine înțeles ar putea provoca daune ireparabile sau ar putea duce la o soluție mai scumpă.

Concluzie

Vestea bună este că îngrijirea mașinii este o treabă relativ ușoară. Manualul de utilizare este o resursă excelentă.

Vă pune pe drumul cel bun – asta dacă decideți să îl citiți. Noi vă recomandăm insistent nu doar să-l citiți, dar și să respectați instrucțiunile și recomandările date de producător.

Unele dintre aceste sfaturi ar putea părea a fi o mulțime de verificări din când în când, dar acesta este un loc mult mai bun decât să fie nevoit să aruncați o mulțime de bani pentru a vă repara mașina.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button