Auto NewsMaserati

Maserati se bazează pe moștenirea de curse pentru o nouă mașină sport

MC20 va fi numele noului supercar de la Maserati

Modelul MC20 va avea un propulsor electric avansat, au transmis reprezentații de la Maserati. Informația apare într-un comunicat de presă, fără însă a se oferi detalii suplimentare.

Se preconizează că MC20 va fi scos la vânzare în 2021. Modelul auto va rivaliza cu modelele Ferrari F8 Tributo și Lamborghini Huracan.

Numele de MC20 subliniază acreditările sportive ale noului model

Cu MC20, Maserati va reveni la curse, a spus producătorul auto. MC este acronimul de la Maserati Corse (Maserati Racing), iar 20 se referă la anul 2020.

Prima mașină de curse a Maserati a fost Tipo 26, unde numărul indica anul de fabricație.

MC20 este o „evoluție naturală” a MC12. A fost mașina care în 2004 a marcat întoarcerea lui Maserati, după 37 de ani, a spus producătorul auto.

MC12 a câștigat 22 de curse din 2004 până în 2010. Aici sunt incluse și cele 3 victorii de la Francorchamps, în Belgia. De asemenea, a câștigat și 14 titluri de campionat în FIA GT, din 2004 până în 2010.

Modelul MC20 va fi dezvăluit în cadrul unui eveniment din luna mai, la sediul Maserati din Modena, Italia. Acesta va fi construit la fabrica Maserati de acolo.

Maserati va lansa 10 noi modele sau actualizări între 2020 și 2023, conform celui mai recent plan de afaceri.

Planurile de viitor ale celor de la Maserati

Sedanul Quattroporte și SUV-ul Levante vor primi îmbunătățiri în acest an. Un SUV mijlociu, poziționat sub Levante, va fi lansat anul viitor.

Noile modele Granturismo coupe și GranCabrio convertibile, sunt programate pentru 2021, respectiv 2022. Acestea vor fi asamblate doar ca modele electrice. Producția celor două modele s-a încheiat în noiembrie 2019.

Prima mașină electrică de la Maserati va fi o versiune hibridă a sedanului Ghibli. Hibridul Ghibli trebuia să fie dezvăluit în cadrul expoziției auto de la Beijing, din 21 aprilie.

Spectacolul a fost amânat, din cauza focarului de coronavirus. Maserati încă nu a decis unde și când va dezvălui mașina.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button