Auto NewsDiverse

Cum se schimbă industria auto în 2021?

Tendințe de viitor după un an în care piața auto a stagnat

Industria auto este în plină expansiune încă de la prima mașină produsă în serie la începutul secolului al XX-lea.

În puțin peste 100 de ani, am inventat și îmbunătățit vehiculul în ceea ce îl cunoaștem astăzi. A fost transformator pentru modul în care oamenii își trăiesc viața și modul în care ne construim comunitățile.

Automobilele au cunoscut o creștere exponențială și, la rândul lor, au făcut ca lumea din jur să se schimbe odată cu aceasta. Totuși, forța motrice în lumea noastră actuală, alimentând industria pentru a deveni din ce în ce mai avansată este tehnologia.

În acest articol încercăm să conturăm câteva tendințe pentru piața auto.

Mașini cu conducere automată

Mașinile cu conducere automată sunt o invenție relativ nouă. Mulți oameni sunt încă sceptici și, pe bună dreptate, au motive și argumente întemeiate.

Dar se estimează că, până la 1400 de vehicule cu conducere automată circulă pe drum în fiecare zi. Deși acest număr este minim în comparație cu numărul de mașini, totuși este un progres.

Nu se așteaptă ca producția și vânzările să se oprească în curând. Companii precum Tesla, Google și Uber își încep doar căutarea și inovarea pentru a face mașinile complet automatizate.

Este tehnologia revoluționară de mâine. Industria auto se va schimba pentru totdeauna odată ce aceste noi idei vor deveni un standard.

Mașini electrice

Împreună cu automobilele care devin complet automatizate, nu este departe să credem că sistemul nostru de alimentare ar deveni automatizat.

În loc să plătiți 200-250 de lei pentru un plin de combustibil, vă conectați mașina noaptea sau pentru o oră/două în timpul unei călătorii, cât faceți o pauză.

Deși vehiculele electrice sunt încă în primele etape, odată cu creșterea cererii de combustibili fosili și scăderea ofertei, există un singur final logic. Epuizarea resurselor de combustibili fosili.

Indiferent de ceea ce facem, în cele din urmă, vom rămâne fără combustibili fosili și, atunci când se va întâmpla acest lucru, mașinile și alte tehnologii vor fi forțate să se schimbe.

Vehiculele electrice nu sunt doar mai bune pentru portofelul dvs., ci și infinit mai bune pentru mediu. Modul în care alimentăm și conducem mașinile noastre va fi supus unei schimbări drastice pe măsură ce tehnologia avansează și combustibilii fosili nu vor mai fi prima opțiune.

Conectivitate

Împreună cu tehnologia schimbării unei mașini, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că tehnologia pe care o folosim într-o mașină se schimbă enorm.

Modul în care conducem o mașină sau cumpărăm o mașină a devenit din ce în ce mai automatizat, fără să ne dăm seama. Din ce în ce mai mulți potențiali cumpărători au început să folosească internetul pentru a găsi mașini second-hand sau noi la cel mai bun preț.

În special, pe fondul opririi virusului, reprezentanții și distribuitorii au fost nevoiți să folosească forme de servicii online.

Procesul trebuie să fie în întregime online și să permită o modalitate rapidă și ușoară de a cumpăra un vehicul.

Achiziționați mașina online, o primiți acasă, introduceți cheia în contact și explorați. Cumpărarea unei mașini devine la fel de ușor de efectuat ca obținerea unei doze de cola de la un distribuitor automat.

Tehnologia din afara vehiculelor noastre este la fel de avansată ca și tehnologia din interior. Telefoanele noastre s-au separat. Nici ele nu sunt doar dispozitive separate de vehicul. În mașină se adaugă în fiecare zi mai multă tehnologie care înainte era de neimaginat. Parcarea automată, asistența șoferului, monitorizarea punctelor oarbe și menținerea benzilor. Toate pentru a crește confortul de a conduce.

Toate aceste caracteristici ne permit să ne conectăm cu automobilul și cu oamenii din jurul nostru. Tehnologia creează un mediu mai sigur pe drum pentru a reduce accidentele și pentru a ajuta șoferii să rămână concentrați să conducă.

Navigarea

Nu este doar despre ceea ce conducem, ci cu ce conducem. Cu un telefon și o mașină, puteți merge aproape oriunde doriți.

Acest tip de navigație și opțiunile mereu prezente nu au mai fost disponibile până acum. Ca șofer începător, cu siguranță nu mai știi să folosești o hartă sau chiar să știi numele drumurilor. „Îmi urmez GPS-ul”, vor zice cei mai mulți, dar părinții și generațiile până la ei au trebuit să-și dea seama cum să conducă fără tehnologie.

Avem astăzi soluția pe care și-o doreau mulți acum 20 de ani.

Avem drumuri care ne vor duce oriunde dorim să fim, o mașină care va face călătoria mai în siguranță, un telefon care ne va spune exact unde și când să oprim. Cât poate fi de greu?

Capacitatea de navigație a dispozitivelor noastre este mai mult decât ne-am fi putut imagina. Cu aplicații precum Waze care utilizează driverul și tehnologia, permite conducătorilor auto să se ajute reciproc. Se poate seta o alertă pentru un radar, alertă pentru o mașină oprită, schimbare imediată a traseului dacă este detectat un blocaj de trafic etc.

O aplicație poate face toate acestea și vă poate oferi ruta perfectă către destinație.

Nu doar șoferii sunt ajutați în mod simplu de aplicații, ci și pasagerii. Ride-share-urile au devenit populare și au ajuns peste tot.

Cu un click pe un buton, puteți fi preluat și lăsat la destinație. Întreaga noastră lume este „la vârful degetelor”, iar industria automobilelor nu este diferită.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button