Mercedes

Mercedes-Maybach EQS SUV (2023). SUV-ul electric de lux isi scoate la iveala toate dotarile

SUV-ul Mercedes EQS este acum disponibil si in versiunea Maybach. Nivelul de confort urca o treapta la bord, la fel ca si performantele, cu un motor electric de 658 CP. Finisajul exterior nu este discret.

In avanpremiera Salonului Auto de la Shanghai 2023, Mercedes prezinta versiunea Maybach a SUV-ului EQS. In aceasta configuratie, fidela concept-carului cu acelasi nume din 2021, impozantul SUV electric devine si mai opulent si o arata. Este primul model cu emisii zero de la cea mai premium divizie a Grupului Mercedes.

Crom si culoare

Asa cum era de asteptat, SUV-ul Mercedes-Maybach EQS vine intr-o varianta bicolora si cu mult crom. Sunt disponibile cinci combinatii de culori. O sectiune inferioara gri-argintiu poate fi combinata cu o sectiune superioara neagra sau albastru inchis, sau negru poate fi folosit pentru a evidentia gri inchis, auriu sau maro. Cromul este folosit pe banda luminoasa de deasupra grilei radiatorului, unde este incrustat numele Maybach, precum si pe ornamentele geamurilor, pe stalpii centrali si pe conturul luminilor spate. Capatul capotei fata este surmontat de steaua verticala Mercedes, un ornament care anterior se gasea doar la Clasa S. Panoul negru inchis de dedesubt prezinta bare cromate in designul grilelor Maybach. Bordurile de rulare de pe partile laterale sunt iluminate pe timp de noapte.

Pasagerii din spate la clasa intai

Tratamentul Maybach este cel mai vizibil la interior, bineinteles. Triplul Hyperscreen face parte din dotarea standard, cu un afisaj special. Tapiteria din piele Nappa este, de asemenea, standard. Pasagerii din spate beneficiaza de scaune incalzite, ventilate, cu masaj si inclinate. Atunci cand ocupantul din dreapta spate se inclina, scaunul din fata sa se deplaseaza automat inainte pentru a oferi spatiu pentru picioare. De asemenea, fiecare pasager din al doilea rand are acces la un ecran tactil de 11,6 inchi de pe care poate controla, printre altele, sistemul de navigatie si o tableta mobila cu ecran tactil. Camerele „inteligente” de pe bancheta din spate sunt folosite pentru a activa automat anumite functii, cum ar fi aprinderea unei lumini de lectura daca cineva deschide o carte. Sistemul audio este realizat de Burmester si are 15 difuzoare.

Izolarea fonica a autovehiculului a fost imbunatatita in comparatie cu un SUV EQS standard, incluzand o punte spate montata pe caroserie si suporturi de motor din cauciuc dublate. Ca urmare a accentului pus pe spatiul pentru pasagerii de pe al doilea rand, spatiul din portbagaj este redus la 440 de litri, cu 125 de litri mai putin decat un SUV EQS standard, si nu se ofera o configuratie cu sapte locuri.

 

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button