Fiat

Noua Fiat Punto revine in 2023

In cele din urma, firma italiana lucreaza pentru a reintra intr-una dintre cele mai importante categorii cu revenirea modelului Fiat Punto, propulsat de tehnologia franceza.

Noul Fiat Punto 2023

De cand Fiat a devenit parte a grupului Stellantis, au existat putine sinergii, cu exceptia segmentelor de vehicule profesionale. Dar totul se va accelera anul viitor, odata cu introducerea unui automobil de oras versatil, care va reinvia cel mai bine vandut Punto, la cinci ani de la disparitia sa din catalog.

In ultimii cincisprezece ani, gama Fiat a fost intr-o stare de schimbare, cu 500 in stare deosebit de buna, dar, din pacate, in detrimentul celorlalte modele. Cu mai mult de zece ani la activ, actualul Panda ar putea iesi la pensie abia in 2026, in conditiile in care inlocuirea lui Punto nu a fost considerata oportuna la sfarsitul anilor 2010. Era deci timpul ca Carlos Tavares, seful Stellantis, sa puna ordine in managementul haotic al constructorului transalpin, pentru a-l readuce pe drumul cel bun.

Vezi si:  Fiat Chrysler transmite că focarul de coronavirus nu a oprit producția italiană

Bazat pe modelul Peugeot 208

Intervievat de Autocar, francezul Olivier François, seful Fiat, a confirmat sosirea a patru modele noi in decurs de trei ani, inclusiv un inlocuitor pentru Punto. Insa, potrivit acestuia, acesta din urma nu va prelua numele. Cu o lungime de putin peste 4 metri, acesta se va baza pe platforma Peugeot 208 si Opel Corsa si va mosteni motoarele termice si 100% electrice. Ca sa nu mai vorbim de noile unitati hibride de 48V care vor fi introduse anul viitor la bordul verisoarelor franceze si germane cu ocazia facelifturilor respective.

Noua masina urbana va fi urmata in urmatorii ani de o avalansa de crossovere hibride si electrice care nu vor avea mai mult de 4,5 metri lungime, in aceeasi categorie cu Peugeot 3008 si Citroën C5 Aircross. Pe baza acestuia din urma va fi dezvoltata viitoarea nava-amiral Fiat.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate sunteți interesat și de
Close
Back to top button