Auto NewsDiverse

4 lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a vă vinde mașina

Unii doresc să scape cât mai rapid de ea, alții doresc să o vândă corect

Dacă v-ați hotărât să vă vindeți mașina, atunci trebuie să vă întrebați modalitățile de a obține cel mai bun preț pentru ea.

Dacă acesta este cazul, atunci ați ajuns la locul potrivit, deoarece acest articol de pe blog este doar ceea ce trebuie să citiți.

Am enumerat câteva dintre lucrurile foarte importante pe care trebuie să le faceți înainte de a ieși cu o ofertă pentru a vă vinde mașina.

Aceste sfaturi nu numai că vă vor ajuta să obțineți un preț bun pentru ea, ci vă vor ajuta și să găsiți cumpărătorul într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Deși mașina este un lucru pe care nu-l schimbăm foarte des, valoarea ei ridicată, poate duce la negocieri îndelungate. Vânzătorul nu dorește să o dea pe gratis, iar cumpărătorul caută să rupă cât mai mult din preț. Totuși, cum putem face să obținem un preț corect și ambii să fie mulțumiți?

4 lucruri care sunt importante

Cele menționate mai jos sunt destinate celor care vor să vândă o mașină. Încercarea de a obține cel mai ridicat preț poate face ca ea să stea cu lunile pe site-urile de profil. E un deranj pe care mulți, cu siguranță, nu și-l doresc.

Vezi si:  Sfaturi pentru a preveni factorii care vă pot distrage de la condus

Bugetele sunt diferite, iar oamenii vor dori mereu să tragă spre partea lor. În cazul mașinilor second-hand este mai greu de a obține un raport calitate – preț. Prin urmare, rămâne la libera negociere a părților.

Selectați momentul potrivit pentru a vă vinde mașina

Amintiți-vă ca regulă generală că trebuie să studiați piața de fiecare dată când trebuie să vindeți orice fel de proprietate personală.

Când vine vorba de vânzarea mașinii, regula este la fel. Dinamica pieței pentru mașinile uzate se schimbă odată cu creșterea sau scăderea prețurilor mașinilor noi.

Așadar, asigurați-vă că selectați momentul de piață potrivit dacă doriți să obțineți prețul justificat pentru mașina dvs. Cu toate acestea, dacă aveți orice fel de urgență, găsiți doar un cumpărător de încredere și nu tranzacționați reduceri de la prima cerere.

Este posibil ca potențialul cumpărător să simtă „urgența” dvs. și să ceară o reducere prea mare. Din acest motiv, o cercetare a pieței pentru modelul pe care îl vindeți vă va oferi un preț de referință.

Inspectați-vă mașina într-un loc de încredere

Al doilea lucru cel mai important pe care trebuie să-l faceți este să vă inspectați mașina într-un loc care are o bună reputație pe piață.

Vezi si:  SUV-ul celor de la Aston Martin este legat de "rugăciunea chineză"

Vă va ajuta să determinați prețul real al mașinii dvs. Mai presus de toate, puteți obține un certificat de conformitate auto de la locul în care vă verificați mașina. Poate fi un service autorizat sau un dealer dedicat al mărcii respective.

Acest certificat va fi o mărturie a stării reale a mașinii dvs. Vă va ajuta atât pe dvs., cât și pe potențialul dvs. client să încheiați o afacere.

Luați-vă timp și adunați toate documentele

Când vine vorba de vânzarea mașinii, documentele mașinii valorează jumătate din prețul mașinii. Și, nici nu glumim.

Cea mai mică lacună din documentele mașinii dvs. poate reduce semnificativ prețul mașinii. Prin urmare, este important să obțineți toate documentele mașinii dvs. în ordine, astfel încât să puteți obține prețul mașinii rezonabil și justificat.

„Cu actele la zi” înseamnă: ITP valabil, asigurare în termen, cartea mașinii (dacă există cartea service aveți un avantaj că puteți dovedi intervențiile), impozitul plătit pe anul în curs și posibilitatea de a elibera certificatul fiscal de la autoritățile competente.

Mergeți la service cu mașina și îmbunătățiți detaliile

În sfârșit, înainte de a crea un anunț sau de a face fotografii cu mașina dvs. pentru anunț, trebuie să vă curățați mașina în detaliu. Poate apelați la un atelier de detaling profesional.

Vezi si:  Care sunt cele mai importante aspecte ale unui leasing auto?

O simplă spălare auto nu o va curăța prea bine. Trebuie să vă asigurați că mașina dvs. este curățată din interior spre exterior. Nu trebuie să fie impecabilă (totuși nu este o mașină nouă), dar să arate cel puțin îngrijită.

Nimeni nu va fi interesat să cumpere o mașină care pare murdară din interior spre exterior. Mai presus de toate, o mașină murdară poate crea o impresie proastă despre întreținerea generală a mașinii.

Poate declanșa gânduri secundare în mintea cumpărătorului. S-ar putea să creadă că nu ți-ai întreținut mașina așa cum ar fi trebuit să o faci. Deci, curățați-o, dacă doriți un preț bun sau cel puțin corect.

Gând final

Să vinzi o mașină nu este cel mai ușor lucru. Mai ales dacă nu ai avut tangență cu vânzările și nici nu ai schimbat mașina prea des.

Trăim în România, iar puterea de cumpărare nu este un avantaj prea mare. Mulți își cumpără o mașină pentru mulți ani, deci, este onest să cereți un preț corect pentru a fi toată lumea mulțumită.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button