Auto NewsDaimlerRenault

Renault urmărește cumpărătorii din orașe cu modelul electric Twingo

Renault va lansa o versiune a modelului său Twingo. Acesta va avea o autonomie mai mare și un preț mai mic decât modelul de la Daimler, Smart ForFour EQ.

Renault perfecționează modelul electric pentru piața urbană

Twingo Z.E. va fi disponibil în Europa la sfârșitul acestui an. Va debuta la Geneva, pe 3 martie. Twingo Z.E. are o baterie de 22 de kilowați-oră. Aceasta provine de la producătorul auto coreean LG Chem, care se află sub scaunele din față.

Motorul său electric de 60 de kilograme are o putere echivalentă cu 82 CP.

Renault declară că mașina poate accelera de la 0 la 50 km/h în mai puțin de patru secunde. Are o viteză maximă de 135 km/h.

Autonomia Twingo Z.E. este de 250 km, măsurată în cadrul ciclului de testare urbană WLTP al UE. Valoarea de 180 de km s-a înregistrat pe ciclul mixt WLTP, în așteptarea certificării finale. SmartFor ForQour EQ are o autonomie de 116 km până la 130 km pe ciclul WLTP.

Pachetul de baterii Twingo Z.E poate fi încărcat la capacitate maximă într-o oră și trei minute. Se folosește o stație de încărcare de 22 de kilowați.

Vezi si:  Toyota- o masina cu peste 800 de km autonomie in anul 2026

Folosind o priză standard de 2,4 kilowați, timpul de încărcare este de puțin peste 13 ore. Acest timp se reduce la 8 ore cu un echipament special pentru casă de 3,7 kilowați. Reducerea ajunge la 4 ore, cu ajutorul unui echipament de 7,4 kilowați.

Propulsorul său oferă răcire prin apă, o premieră pentru un auto electric de la Renault.

Renault nu a oferit un preț pentru Twingo Z.E. Însă, directorii au spus că va fi mai mic decât ForFour EQ. Prețul acelui model începe de la puțin sub 22.000 de euro în Franța.

Se oferă inclusiv un stimulent pentru reducerea emisiilor de la guvernul francez de 6.000 de euro. Modelul de bază, cu motorul pe benzină Twingo, pornește de la puțin sub 12.000 de euro în Franța.

Noua tehnologie

Twingo Z.E. împărtășește o platformă și alte componente cu ForFour EQ. Însă, va avea o tehnologie mai nouă pentru vehicule electrice, deoarece vine pe piață mai târziu.

Twingo Z.E. va fi construit, alături de Smart ForFour, la fabrica Renault din Novo Mesto, Slovenia.

Cele două autoturisme au fost dezvoltate în comun de Renault și Daimler sub numele de proiect Edison. Motoarele cu ardere internă Twingo și Smart au fost scoase la vânzare pentru prima dată în 2014.

Platforma Edison a fost proiectată pentru a accepta o tracțiune electrică.

Twingo Z.E. este „răspunsul nostru la un segment în schimbare”, a declarat Frederic Clermont. Acesta este managerul de marketing global de la Renault pentru mașini mici.

Vezi si:  Sfaturi pentru găsirea unui nou vehicul de familie

Unii producători auto au încetat să mai vândă minicar-uri. Costul îmbunătățirii motoarelor pentru a îndeplini normele UE de reducere a CO2 sunt prea mari. Cu atât mai mult cu cât segmentul de piață este foarte redus.

Ford și-a axat Ka+ în Europa, iar Opel a renunțat la minicar-ul lui Karl și Adam.

Alți producători auto adaugă mașini electrice mici, cu emisii zero. Acestea sunt destinate cumpărătorilor din zonele urbane.

VW Group vinde versiuni complet electrice ale modelelor VW Up, Skoda Citigo și Seat Mii. „Honda e” va ieși pe piața din Europa în această vară.

Producătorul auto se așteaptă să vândă aproximativ 10.000 de unități anual, în regiune. Brand-ul economic al Renault, Dacia, va prezenta primul său vehicul complet electric la Geneva. Între timp, și Fiat va debuta cu o versiune electrică pentru piața europeană.

Directorii Renault spun că încă există clienți cărora le plac mașinile mici. Avantajele lor sunt date de ușurința la parcare și manevrabilitatea, mai degrabă decât prețul mic.

Vezi si:  Cele mai frecvente situații care cauzează accidente de motocicletă

Cumpărători premium

Clermont a spus că 40% dintre cumpărătorii Twingo aleg Intens, care costă aproape 16.000 de euro în Franța. Acest lucru arată că acest segment este dispus să plătească mai mult pentru funcțiile premium.

Twingo Z.E. va fi un vehicul ideal pentru pensionarii care locuiesc în mediul urban, a spus Clermont. Vârsta medie a cumpărătorilor Twingo este de 55 de ani.

Clermont a refuzat să acorde ținte de vânzare. Acesta a declarat că Renault speră să vândă între 15 și 30% de modele Twingo în versiune electrică. Vânzările pot fi influențate de stimulentele locale pentru vehicule electrice.

Anul trecut, Renault a vândut 86.486 de modele Twingo în Europa. Suma este aproximativ aceeași ca în 2018 când s-au vândut 86.774 de unități.

Twingo s-a clasat pe locul patru după vânzările de unități în segmentul mașinilor mici. Modelul se află în urma Fiat Panda, Fiat 500 și Toyota Aygo.

Analiștii industriei franceze prognozează că Renault va vinde aproximativ 25.000 de modele Twingo Z.E. anual.

https://europe.autonews.com/geneva-auto-show/renault-targets-electric-twingo-urban-buyers

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button