Auto NewsDiverse

Greșeli pe care trebuie să le evitați atunci când cumpărați mașini second-hand

Un preț mic nu înseamnă întotdeauna un chilipir

Cererea pentru o mașină uzată a crescut constant, deoarece majoritatea oamenilor optează acum pentru confort, rămânând practici. Frica obișnuită în cumpărarea unuia este că veți obține capătul „scurt al stick-ului”, deoarece mașinile second-hand tind să fie depășite și defecte.

Dacă vă faceți temele corect, mașina potrivită poate fi cu dvs. ani de zile și vă poate economisi o sumă bună de bani.

Pentru a vă ajuta să începeți, iată câteva lucruri pe care trebuie să le evitați atunci când mergeți să căutați o mașină uzată. Și nu contează că este Ford, ceva din grupul VW sau Mercedes. Toate pot avea probleme tehnice.

Obiceiuri proaste atunci când cumpărați un vehicul uzat

Planuri ambigue

Cea mai mare greșeală de debutant este să nu-ți cunoști motivele. Mulți oameni au mașina visurilor lor, dar niciodată nu par să se gândească dacă vehiculul respectiv se potrivește nevoilor pe care le au.

Vezi si:  Client, 5 modalități practice de introducere a specialităților de cafea

Același lucru este valabil și în cazul cumpărării unei mașini second hand.

Evaluează caracteristicile specifice pe care le cauți într-o mașină personală. Preferați mașinile cu cutii manuale, în ciuda cerințelor și tendințelor contrare?

Vei avea nevoie de mai mult spațiu pentru pasageri? Vei conduce într-un oraș aglomerat sau pe un teren stâncos? Dacă știți motivele cheie, procesul va decurge fără probleme. Multe opțiuni vor dispărea din start, economisindu-vă timp.

Ignorarea istoricului vehiculului

Unii oameni cumpără cu ușurință ceea ce le spune dealerul și ignoră istoria vehiculului. O mașină uzată are întotdeauna un motiv pentru care este înstrăinată în primul rând.

Câteva lucruri de verificat sunt câți proprietari a avut, anul sau data primei achiziții, implicarea în încălcări ale traficului, istoria kilometrilor parcurși etc.

Dacă sunteți sever în urmărirea acestor înregistrări, atunci vă veți salva de la o afacere proastă. O verificare amănunțită a istoricului vă poate aduce informații și despre cum a fost întreținută mașina.

Aspecte privind inspecția

Este întotdeauna mai bine să vezi singur dacă o mașină funcționează în stare perfectă. În acest fel, puteți evita reparațiile costisitoare odată ce începeți să o utilizați. Dacă nu sunteți sigur, aduceți un mecanic cu dvs. pentru a verifica calitatea mașinii.

Vezi si:  Sfaturi pentru a preveni factorii care vă pot distrage de la condus

Lucrurile pe care ar trebui să le aveți în vedere sunt plăcuțele de frână, motorul, anvelopele și alte piese esențiale.

Interesant este faptul că mașinile uzate au de obicei airbag-uri lipsă sau defecte dacă au un istoric de utilizare.

Dacă inspecția arată că mașina are defecte minore, puteți folosi acest lucru pentru a vă ajuta să negociați pentru un preț mai mic.

Fixarea prețului

Mașinile uzate pot părea în continuare scumpe dacă aveți un buget redus. Dealerii pot costa mai mult, deoarece oferă securitate și calitate, dar nu vă descurajați, deoarece există încă o mulțime de mașini second hand bine condiționate.

Nu uitați un lucru important. Mai ieftin nu înseamnă întotdeauna mai bine. Ceea ce pare la prima vedere un chilipir s-ar putea să necesite mai mulți bani pentru reparații.

Nu faceți un test drive

După ce ați făcut lucrurile menționate nu vă grăbiți niciodată să închideți afacerea. S-ar putea să vă simțiți presat să faceți acest lucru, deoarece ați făcut deja multe inspecții, iar mașina pare deja perfectă.

Vezi si:  Hyundai se luptă cu riscurile de "a îmbrățișa" Apple

Cu toate acestea, nu efectuați încă achiziția dacă nu ați efectuat un test drive rapid. Acest lucru vă va ajuta să observați mici detalii care s-ar putea simți greșite, cum ar fi sunetele ciudate pe care le scoate sau limitările sale reale pe drum.

Gând final

Deci, acestea sunt lucrurile de care ar trebui să fiți conștienți atunci când cumpărați o mașină uzată. În calitate de cumpărător, este întotdeauna responsabilitatea noastră să cercetăm și să cunoaștem fiecare detaliu, mai ales dacă a fost menționat.

Nu uitați să vizitați dealerii autorizați pentru a evita escrocheriile sau fraudele. Deși poate părea o sarcină plictisitoare, puteți fi sigur că puneți banii în locul potrivit.

Aceste recomandări sunt foarte utile dacă sunteți un șofer începător. Experiența primei mașini poate fi plictisitoare sau motivantă.

De cele mai multe ori, această experiență va fi condiționată de starea mașinii pe care o conducem pentru prima dată și problemele aferente ei.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button