Auto NewsDiverse

4 lucruri pe care le poți face pentru a reduce costul conducerii unei mașini

Mici recomandări pentru a putea face unele economii.

Majoritatea familiilor dețin o mașină. Unele au chiar două sau trei. Indiferent dacă este vorba de navetă sau pentru a transporta copiii, într-o gospodărie mașina esențială pentru mulți.

Se poate dovedi un bun destul de costisitor. Întreținerea regulată a unei mașini nu este punctul forte al tuturor șoferilor. Deci este o idee bună să încercați să monitorizați ceea ce cheltuiți și să vedeți dacă se pot face unele economii.

Cu atitudinea potrivită poate fi chiar un exercițiu distractiv.

Chiar și cea mai simplă dintre schimbări poate face diferența. Iată 4 lucruri pe care le puteți face pentru a reduce costurile de conducere a unei mașini.

Căutați asigurări auto

Deși reînnoirea automată a asigurării dvs. atunci când expiră va fi tentantă, nu o faceți. Multe companii sunt conștiente de faptul că oamenii nu au întotdeauna timp să facă cercetări de piață. Prin urmare, își „umflă” ofertele de la an la an. O fac în mod artificial. Fără a aduce un plus de valoare clienților.

Dacă îi suni și spui că nu-ți continui contractul, poți avea garanția că vor încerca și să „îmbunătățească” prețul pe care ți l-au trimis cu câteva zile înainte. Dă-le un impuls și află cel mai bun preț.

De asemenea, este o idee bună să verificați site-urile de comparație online pentru a vedea ce oferte sunt disponibile. Acest lucru vă va oferi o bună indicație a prețului tipic pe care ar trebui să îl plătiți. Vă poate face decizia mult mai ușoară.

Rețineți că detaliile personale pe care le introduceți pot avea, de asemenea, un impact asupra primei dvs. De exemplu, dacă sunteți un părinte casnic și spuneți că sunteți șomer, puteți obține un rezultat foarte diferit. Multe companii de asigurări un o marjă procentuală în care pot negocia.

Vezi si:  TOP 10 produse de curatare auto pe care trebuie sa le ai acasa

Trebuie să vă asigurați că detaliile pe care le dați sunt reale, dar puteți face multe „abateri profesionale” care vor face diferența.

Cumpărați un model de mașină mai nou

Dacă mașina dvs. este extrem de veche, s-ar putea să vă dați seama în mod regulat că o parte din componente cer să fie reparate. Trebuie să plătiți mult mai mult combustibil datorită eficienței reduse.

Dacă acesta este cazul, luați în considerare tranzacționarea acesteia pentru un model mai nou. Mașinile mai noi sunt mult mai ușoare la buzunar în ceea ce privește consumul de combustibil, precum și întreținerea.

Vizitați reprezentanța auto locală pentru a vedea ce este disponibil în bugetul dvs. Comparați costurile de funcționare tipice cu cele ale mașinii dvs. actuale.

Este posibil ca și asigurarea dvs. să fie mai mică. Mașinile vândute prin intermediul reprezentanțelor sunt de obicei mai scumpe. Cu toate acestea, ele vin cu o garanție, oferindu-vă liniște sufletească că vehiculul dvs. a fost verificat.

Dacă doriți să economisiți un pic de bani, puteți folosi întotdeauna site-uri de anunțuri pentru a cumpăra o mașină second hand în mod privat. Asigurați-vă că aveți un mecanic calificat care verifică vehiculul înainte de a-l cumpăra. Nu doriți ca ceva să nu funcționeze în decurs de o săptămână și să nu mai aveți bani de reparații.

Dacă nu vă puteți permite achiziția inițială a unui vehicul mai nou, atunci finanțarea poate fi o opțiune. Finanțarea mașinii vă permite să achiziționați un vehicul și să-l plătiți într-un termen stabilit, mai degrabă decât să achitați într-o singură dată întregul preț de achiziție.

Dacă vi s-a refuzat finanțarea auto în trecut, contactați un specialist în finanțe. Aceștia pot investiga de ce s-a respins cererea dvs. și vă pot ajuta să obțineți finanțarea de care aveți nevoie. Procurarea unei mașini noi în rate este o opțiune pe care nu o recomandăm, dar dvs. vă cunoașteți mai bine nevoile.

Vezi si:  Fiat Chrysler câștigă dreptul de a prelua piese de la furnizorul afectat de coronavirus

Întrețineți-vă vehiculul

La fel ca majoritatea lucrurilor, dacă vă îngrijiți mașina, facturile de întreținere sunt probabil mai mici. Asigurați-vă că o întrețineți în mod regulat și, dacă sunt necesare lucrări, faceți-le cât de repede posibil.

În timp ce ați putea economisi un pic de bani pe termen scurt, așteptând ca lucrurile să fie remediate, întârzierea poate duce la apariția unor probleme suplimentare.

Dacă cumpărați anvelope noi pentru mașina dvs., nu economisiți costul. Deși nu trebuie să cumpărați vârful de gamă, alegerea unei opțiuni de nivel mediu va fi probabil cea mai rentabilă în timp.

Anvelopele ieftine sunt în regulă dacă nu faceți mulți kilometri pe parcursul unui an. Dacă aveți tendința de a vă folosi mașina zilnic sau acoperiți o zonă vastă, opțiunile de nivel mediu până la cel mai înalt nivel sunt probabil cea mai bună alegere.

Anvelope de calitate înseamnă un grad ridicat de siguranță.

Dacă vehiculul dvs. este în garanție, vă recomandăm să îl întrețineți de la un dealer autorizat. Varianta alternativă este un service mono-marcă agreat de dealer.

Mergând în altă parte sau folosind piese aftermarket vă poate anula garanția, deci citiți detaliile garanției înainte de a face intervenții. Dacă mașina dvs. nu este în garanție, este recomandabil să mergeți la un garaj independent. Economiile de costuri ar putea fi uriașe.

Economisiți bani pe combustibil

Combustibilul poate costa o avere în fiecare lună, astfel încât cumpărarea acestuia din stații peco apropiate vă poate reduce costurile de funcționare.

Vezi si:  Renault urmărește cumpărătorii din orașe cu modelul electric Twingo

Stațiile de benzină situate pe autostrăzi, de exemplu, vor taxa mult mai mult decât o stație situată în centrul orașului, așa că încercați să fiți pregătiți. Dacă plecați într-o călătorie lungă, alimentați-vă înainte de a pleca.

Prețurile la combustibil fluctuează constant pe tot parcursul anului, astfel încât poate fi dificil să știi de unde să obții cel mai bun preț. Există unele aplicații care sunt concepute pentru a vă ajuta să economisiți bani. Urmăresc prețurile combustibilului dintr-un număr mare de stații de combustibil.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația și să introduceți datele pe care aceasta le cere. Puteți alege dacă doriți prețuri la motorină sau benzină, precum și să alegeți o rază pentru căutare. Vă va spune în câteva secunde unde este cea mai ieftină benzinărie, cea mai apropiată de dvs., precum și prețul pe care îl percep în prezent.

Deși, aparent este o idee bună, trebuie să faceți unele calcule suplimentare. Să dăm un exemplu. Ați găsit prețul cel mai ieftin, dar până la benzinărie sunt 5 km. S-ar putea ca, deplasarea până acolo să ajungă la același preț ca și alimentarea la o benzinărie mai apropiată, dar mai scumpă cu câțiva bani pe litru.

Gând final

Cea mai mare greșeală pe care o fac mulți șoferi începători este să considere că achiziția unei mașini este o investiție.

Mașina este o „jucărie” și un instrument cu ajutorul căruia rezolvi diferite probleme ale vieții de zi cu zi. Va necesita atenție și întreținere corespunzătoare pentru a nu ajunge un „storcător” de bani. Uneori este mai bine să renunțați la o asemenea achiziție decât să fie o povară pentru bugetul dvs.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button