Auto NewsTesla

Tesla Cybertruck 2022

O ciudățenie care încearcă să revoluționeze piața pickup-urilor

Tesla face progrese peste tot. Acoperă cote pe piață considerabile în zona de mașini electrice.

Dacă până acuma suportul Tesla în România era o problemă, de anul acesta Tesla vine oficial în România. Va deschide un showroom și un service în capitală.

Este o noutate bună pentru pasionații mărcii. Ținând cont de drumurile patriei, putem intui că Cybertruck va fi o opțiune nu doar pentru cei cu gusturi mai diferite.

Să vedem ce aduce acest model începând cu 2022. Până atunci, producătorul poate aduce o serie de îmbunătățiri atât pe partea de confort, cât și pe partea de performanță.

Prezentare generală

Tesla Cybertruck pare că a fost abandonată de o rasă extraterestră. În același timp, este o provocare pentru concurenții săi direcți.

Cu un exterior cu muchii ascuțite, fabricat din oțel inoxidabil rezistent la zgârieturi și pietre, pickup-ul complet electric Tesla este un concurent serios.

Împreună cu tracțiunea integrală disponibilă, Cybertruck poate trage până la 6 tone. Are o autonomie estimată de 800 de kilometri pentru versiunea de top.

În timp ce acest lucru se aplică doar celui mai scump model, cel mai ieftin începe de la 39.900 de dolari. Desigur, există încă multe lucruri pe care nu le știm despre Cybertruck, inclusiv când va fi lansat oficial. În acest moment se pare că primele versiuni vor intra în producție la sfârșitul anului 2021.

Pentru că este o mașină produsă în S.U.A., momentan, prețurile de referință sunt în dolari. S-ar putea să avem mici surprize și adaosuri pentru piața europeană.

Vezi si:  Toyota- o masina cu peste 800 de km autonomie in anul 2026

Ce este nou pentru 2022?

Tesla își extinde gama pentru a include unul dintre cele mai populare stiluri de caroserie din America. Pickup. Este posibil ca în Europa să nu prindă așa bine. Barierele culturale și de consum în domeniul auto ar putea pune piedici serioase vânzărilor acestui model.

Cu statistici serios impresionante atât pentru un EV cât și pentru un pickup, Cybertruck oferă companiei un punct unic de vânzare cu potențial puternic. Asta dacă luăm în vedere cât de bine se vând aceste modele în această țară. De aici și mențiunea de mai sus.

Deși Ford și General Motors spun că vor avea versiuni electrificate în următorii doi ani, singura competiție a Tesla este Bollinger B2 și Rivian R1T.

Prețuri în funcție de echipare

Cybertruck va fi disponibil în trei configurații diferite. Se vor baza pe numărul de motoare electrice pe care le are fiecare configurare.

În timp ce tracțiunea integrală este standard pentru toate, cu excepția versiunii cu un singur motor, fiecare motor suplimentar înseamnă o accelerație mai rapidă, o autonomie mai mare și o capacitate de remorcare mai mare.

Motor, transmisie și performanță

Cybertruck este disponibil nu doar cu unul, nu doar cu două, ci cu trei motoare electrice. În timp ce pickup-ul cu un singur motor are tracțiune spate, modelele cu două și trei motoare au tracțiune integrală.

Tesla susține că versiunea cu un motor va ajunge de la zero la 100 km/h în 6,5 secunde și va ajunge la 180 km/h viteza maximă.

Cybertruck-ul cu două motoare va ajunge la 100km/h în doar 4,5 secunde și va avea o viteză maximă de 200 km/h.

Cei care caută performanța maximă vor aprecia modelul cu trei motoare. Despre el Tesla spune că se va „teleporta” în mod esențial de la zero la 100 km/h în 2,9 secunde (!). Viteza maximă va ajunge la 210 km/h.

Vezi si:  4 lucruri pe care trebuie să le faceți înainte de a vă vinde mașina

Toate configurațiile au o suspensie pneumatică reglabilă care poate fi ridicată sau coborâtă din mers. Oferă până la 40 cm gardă la sol. Adăugați asta la abordarea sa de 35 de grade și la unghiurile de plecare de 28 de grade, iar pick-up-ul Tesla s-ar putea dovedi a fi o mașină off-road redutabilă.

Capacitate de remorcare și încărcare utilă

Dacă Cybertruck poate trage cu adevărat cât pretinde Tesla, va avea un rating maxim mai ridicat decât alternativele populare, cum ar fi Ram 1500.

În timp ce Tesla cu motor unic și dual are un rating maxim de tractare de 3400 și, respectiv, 4550 de kg, modelele cu un al treilea motor vor putea să tragă 6350 de kg.

Fiecare Cybertruck poate transporta, de asemenea, 1600 de kg în bena sa de încărcare cu o lungime de 2 metri.

Autonomie, încărcare și durata de viață a bateriei

Tesla nu a dezvăluit dimensiunea bateriilor care îi vor alimenta pickup-ul electrificat. Cu toate acestea, fiecare model va avea un cablu de încărcare de 250 kW.

Desigur, va avea acces și la vasta rețea de supraalimentări Tesla. Raza sa de acționare variază în funcție de numărul de motoare.

Tesla susține că varianta cu un singur motor are o autonomie de 400 de km, iar motoarele duale se mândresc cu o autonomie de 480 de km. În configurarea de top cu trei motoare ar trebui să ofere o autonomie de 800 de km cu o singură încărcare.

Economie de combustibil și MPG din lumea reală

Întrucât EPA nu a lansat nicio evaluare oficială pentru Cybertruck, putem renunța la estimările preliminare ale Tesla.

La fel, va trebui să așteptăm până când vom pune mâna pe un model de producție real pentru a testa autonomia sa ambițioasă maximă în lumea reală.

Vezi si:  Îngrijirea mașinii - 5 sfaturi esențiale pentru a vă menține mașina nouă în stare optimă

Pentru mai multe informații despre economia de combustibil a Cybertruck, vizitați site-ul web al EPA.

Interior, confort și capacitate de încărcare

Cei care au crezut că interiorul Tesla Model 3 este minimalist vor retrăi acea reacție atunci când vor vedea cabina spartană a Cybertruck-ului.

Deși multe caracteristici și opțiuni standard nu au fost dezvăluite, primele imagini arată un tablou de bord asemănător unei plăci, care este dominat exclusiv de un ecran tactil mare.

Volanul său pătrat pare să aibă un fel de afișaj iluminat. În mod oficial nimic nu a fost confirmat. În Cybertruck vor putea, de asemenea, să stea până la șase persoane, iar bena sa de încărcare oferă un volum de 100 metri cubi. Are, de asemenea, un hayon glisant, care servește drept rampă pentru încărcare.

Infotainment și conectivitate

Ca și în majoritatea interiorului, detalii specifice despre sistemul de infotainment al Cybertruck sunt în mare parte un mister.

Cu toate acestea, se cunoaște că fiecare model va avea un ecran tactil mare de 17 inci. Acesta va fi montat orizontal în centrul tabloului de bord.

Caracteristici de siguranță și asistență pentru șofer

Fiecare model va prezenta controversata funcție „Pilot automat” cu conducere automată a Tesla, iar compania spune că va oferi o opțiune completă de auto-conducere pentru 7000 USD în plus.

De asemenea, ne așteptăm să fie disponibile și alte tehnologii de asistență pentru șofer.

Pentru mai multe informații despre rezultatele testelor de avarie ale Cybertruck, vizitați site-urile web ale Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) și Institutului de Asigurări pentru Siguranță pe Autostrăzi (IIHS).

Garanție și acoperire de întreținere

Tesla oferă o garanție cuprinzătoare pentru modelele sale actuale. Totuși, nu include nicio întreținere gratuită.

  • Garanția limitată acoperă 4 ani sau 80.000 km;
  • Garanția Powertrain acoperă 8 ani, indiferent de distanța parcursă;
  • Fără întreținere programată gratuită.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button