Auto NewsDiverse

Avantajele de mediu ale vehiculelor hibride

Pot fi soluția de mijloc pentru cei care nu cred în cele electrice total.

Vehiculele hibride sunt populare astăzi. Cu doar un deceniu în urmă, vehiculele hibride erau considerate o tehnologie de ultimă generație care atrăgea în primul rând pasionații de mediu.

Ca urmare, piața a fost mică, iar prețurile suficient de mari cât să nu fie accesibile pentru toate buzunarele.

Astăzi, mașinile hibride sunt alegeri obișnuite și legitime atunci când se caută transport standard. Rezultatul este că majoritatea producătorilor majori de automobile au unul sau mai multe modele hibride în gama lor.

Interesant este că acum, când mașinile hibride sunt atât de obișnuite, unele dintre forțele motrice originale din spatele adoptării lor devin mai puțin cunoscute. Secretul este că vehiculele hibride au beneficii ecologice extraordinare. Iată primele cinci avantaje pentru mediu.

Mai puțină poluare atmosferică

În 2015, mașinile și camioanele din întreaga lume au produs mai mult de jumătate din oxizii de azot, dioxidul de carbon și alți poluanți emiși în aer.

Deoarece mașinile hibride funcționează în complementar cu electricitate, mașinile în sine nu produc aproape niciun gaz nociv. De asemenea, sunt extrem de eficiente, astfel încât consumă mai puțin combustibil, în general.

Variațiile motoarelor hibrid sunt diferite. Există variante mild-hybrid care se încarcă cu ajutorul subsistemelor și atunci când mașina frânează regenerativ și variante plugin-hybrid, pentru care motorul electric trebuie încărcat la o priză electrică.

Dependență redusă de combustibil

Deoarece, vehiculele hibride funcționează parțial cu electricitate și parțial cu combustibil. Majoritatea sunt concepute pentru a utiliza energia electrică inițial și apoi comută la motorul termic dacă este necesar.

Aceasta înseamnă că prin acest sistem folosește mai puțin combustibil fosil. Indiferent dacă motorul termic este diesel sau benzină. Dar asta nu e tot.

Majoritatea vehiculelor hibride au capacitatea de a-și genera propria sursă de energie în timpul unor acțiuni precum frânarea. Acest lucru contribuie în continuare la reducerea consumului de combustibil fosil.

Crește distanța de deplasare cu un singur plin

Autovehiculele hibride oferă o distanță mai mare de deplasare, cu 20 până la 30 de kilometri mai mult decât vehiculele tradiționale.

Acest lucru se datorează faptului că pe lângă motorul termic tradițional, șoferul câștigă distanța parcursă de motorul electric.

Dezavantajul în acest caz este motorul electric. Fiind o componentă în plus, acesta ridică probabilitatea situațiilor în care se defectează ceva.

Poluarea fonică redusă

Vehiculele cu ardere internă tradiționale sunt cunoscute pentru nivelurile lor ridicate de zgomot, iar acest lucru poate fi iritant în zonele urbane în care există o mulțime de mașini.

Mașinile hibride rezolvă această problemă funcționând în primul rând cu energie electrică fără zgomot. Pentru momentele în care este utilizat motorul pe benzină, caracteristici precum tehnologia „de mers în gol” și reciclarea energiei contribuie la reducerea zgomotului.

Scăderea forajului petrolier

Forarea petrolului și producția generală sunt dezordonate și poluante. Luați în considerare forajul.

Există îngrijorări reale că activitățile de foraj ne vor polua aprovizionarea cu apă potabilă din pânza freatică a Pământului. Evident, o utilizare mai mică a petrolului duce la mai puțină forare.

Bine, acuma și producția de baterii este o activitate poluantă. Dar, tot mai mulți producători din industria auto încearcă să-și adapteze producția spre sustenabilitate.

Gând final

Mașinile hibride au multe de oferit atât proprietarului, cât și mediului. Tehnologia nu este neobișnuită acum, este chiar mainstream.

Prețurile sunt, de asemenea, mult mai mici decât erau inițial. Dacă vă pasă să vă lăudați cu lucrurile minunate pe care mașinile hibride le aduc mediului înconjurător, nu ezitați să folosiți cele cinci aspecte discutate în acest articol.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button