Auto NewsToyota

Toyota anunță că aprovizionarea fabricilor din Japonia poate fi afectată

Problemele de aprovizionare apar pe fondul răspândirii coronavirus

Toyota a spus că operațiunile la fabricile sale din Japonia ar putea fi afectate. Mai ales de problemele legate de lanțul de aprovizionare cu materie primă și piese necesare.

Problemele sunt legate de noul focar de coronavirus, deoarece focarul global crește într-un ritm alert.

Epidemia de coronavirus

Epidemia este cunoscută și sub denumirea de coronavirus Wuhan. Primele cazuri au fost confirmate în decembrie 2019 în China. A apărut la un grup de persoane ce prezentau simptome de pneumonie având cauze necunoscute.

Până în prezent nu a fost găsit un tratament pentru acest virus. Perioada de incubație este de aproximativ două săptămâni. Simptomele includ febră, tuse și dificultăți de respirație.

La 23 ianuarie 2020, centrul Wuhan a fost plasat în carantină. Au fost suspendate toate mijloacele de tranport în comună și către comună.

Epidemia sa răspândit tot mai mult în ultima perioadă. Nu are o limitare geografică în care se manifestă. Tot mai mulți producători sunt afectați de răspândirea acestui virsus. Printre cei mai importanți sunt Fiat și grupul PSA, dar și organizatorii de spectacole.

Vezi si:  6 pași pe care trebuie să îi faceți înainte de a cumpăra prima mașină

Efectele pentru Toyota

Toyota este al doile mare producător mondial de autovehicole.

Producătorul auto, operează 16 uzine de vehicule și componente în Japonia. A declarat că va decide cum să continue operațiunile la fabricile sale domestice începând cu săptămâna 9 martie, după păstrarea normală a producției până în săptămâna a doua.

Uzinele pot fi afectate de potențialele perturbări ale aprovizionării din China. Deoarece, unele fabrici din epicentrul focarului de virus nu sunt în măsură să producă și să transporte mărfuri. Alte fabrici rămân închise în conformitate cu ordinele autorităților regionale.

Primim componente din China ca fiind normal pentru moment. Vom evalua situația după săptămâna a 2-a a lunii martie, a declarat pentru Reuters o purtătoare de cuvânt a Toyota.

Japonia este un principal loc de producție pentru companie. Reprezintă aproape jumătate din cele 10,7 milioane de mașini pe care le-a vândut la nivel mondial în 2019.

Producătorul auto a mai spus că va anula toate călătoriile neesențiale pentru angajații săi din Japonia. Este ultima acțiune a unei companii globale pentru a reduce operațiunile de producție în timpul focarului.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button