Auto News

Volvo pregateste o camioneta electrica cu o autonomie record

Imprudent, Volvo a lasat sa scape o prezentare a viitoarelor sale lansari de vehicule in lume. In viitorul apropiat vom descoperi o camioneta electrica, o premiera pentru constructor.

Prima camioneta electrica semnata Volvo urmeaza sa fie lansata insa pentru moment va aparea doar in China. Un slide cu o prezentare interna a fost dezvaluit marelui public cu planurile Volvo pentru anul 2023. Descoperim drept urmare sosirea unor modele precum XC40, C40, EX90 si declinarea acestuia, Excellence sau un nou SUV. Insa, Volvo va mai lansa in egala masura o camioneta.

Volvo se asociaza cu verisoara sa Zeekr

Pentru a-si realiza proiectul, Volvo nu ar urma sa porneasca de la zero, explica presa chineza Car New China. Constructorul suedez, aflat acum sub controlul chinezilor de la Geely (Lotus, Polestar, Lynk & Co si Zeekr), ar urma sa isi uneasca fortele cu Zeekr, o alta marca a grupului.

Vezi si:  Hyundai se luptă cu riscurile de "a îmbrățișa" Apple

Furgoneta Volvo ar urma sa aiba cam aceleasi caracteristici ca Zeekr 009, o furgoneta electrica de top prezentata in urma cu cateva luni in China. Acesta ar urma sa aiba aceleasi dimensiuni (5,21 metri lungime si 3,21 metri ampatament) si, de asemenea, ar putea gazdui pana la sase persoane, cu un volum al portbagajului cuprins intre 590 si 1.295 de litri.

Lansare in China la sfarsitul anului 2023

Potrivit publicatiei Car New China, furgoneta electrica Volvo va fi lansata la sfarsitul anului 2023 la un pret apropiat de cel al lui Zeekr 009, adica in jur de 600.000 de yuani, sau echivalentul a 80.000 de euro, pentru modelul de top. De retinut este faptul ca aceasta este doar o conversie si nu ia in considerare diferitele taxe, rate de conversie, taxe vamale etc.

In orice caz, in documentele interne ale Volvo nu exista nicio mentiune cu privire la o lansare in Europa. Pentru moment, Volvo se concentreaza pe piata chineza, care va deveni cea mai mare piata a Volvo din lume pana in 2022, cu nu mai putin de 80.000 de masini vandute, potrivit informatiilor oferite de Les Echos.

Vezi si:  5 sfaturi pentru soferii incepatori care ii vor ajuta semnificativ in trafic

Sursa: https://www.presse-citron.net/volvo-prepare-un-van-electrique-a-lautonomie-record/

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button