Auto NewsDiverse

Câteva sfaturi despre condusul unei mașini pe timp de ploaie

Ce înseamnă de fapt adaptarea vitezei la condițiile de drum?

Conducerea propriei mașini este un lucru atât de distractiv de făcut, mai ales dacă sunteți un șofer începător. Vă oferă mult control asupra timpului dvs. în timp ce vizitați locuri sau faceți diferite comisioane.

Cu toate acestea, nu toate condițiile meteorologice sunt perfecte pentru a conduce. Ploaia poate prezenta riscuri semnificative pentru șoferi. Dar unele sarcini nu pot fi evitate și trebuie să aveți grijă de ele chiar dacă plouă.

Deși nu este chiar ideal să conduci în ploaie, există lucruri pe care le poți face pentru a asigura siguranța ta și a celorlalți șoferi cu care împărtășești drumul.

Citiți mai departe despre câteva sfaturi care pot fi utile pentru condusul pe timp de ploaie. Aparent sunt elementare, dar atât de mulți șoferi le ignoră.

Adaptarea la condițiile de drum este lăsată la atitudinea șoferilor. Nu există o reglementare punitivă care să zică clar „în condiții de ploaie viteza maximă este de x kilometri pe oră”. Drumurile sunt de diferite categorii, prin urmare, vitezele maxime vor diferi pentru fiecare categorie în parte.

Rețineți că aceste sfaturi sunt deasupra reglementărilor rutiere obișnuite, cum ar fi menținerea unei distanțe de siguranță față de alte vehicule și menținerea vitezei dvs. mereu sub control.

Asigurați-vă că ștergătoarele dvs. funcționează bine

Înainte să ieșiți pe drum într-o zi ploioasă, asigurați-vă că aveți vizibilitate. Nu este niciodată o idee bună, indiferent cât de atent ai fi, să conduci când ploaia se revarsă atât de tare încât afectează ceea ce vezi în fața ta.

Când ploaia a dispărut, asigurați-vă că ștergătoarele de parbriz funcționează înainte de a vă decide să începeți. Chiar și picăturile dintr-o ușoară ploaie vă pot distrage atenția dacă nu sunt șterse bine de un ștergător de parbriz care nu funcționează corect.

Dacă vedeți că ștergătorul nu este în stare optimă este mai bine să așteptați ca ploaia să se oprească complet înainte de a ieși pe drum.

Ștergătoarele sunt considerate o componentă consumabilă. După o perioadă de folosire se uzează, prin urmare, este indicat să fie înlocuite. Vizibilitatea bună poate crește siguranța atât pentru dvs., cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Evitați cu orice preț hidroplanarea

Se spune că acvaplanarea este coșmarul cel mai mare al oricărui șofer, oricât de experimentat ar fi. Acest fenomen se întâmplă atunci când anvelopele rulează sau trec peste apă, în loc să intre în contact cu suprafața drumului sau cu pământul sub acea apă.

În termeni simpli, automobilul pe care îl conduceți pierde din aderență.

Deoarece, în mod evident, apa nu este la fel de stabilă ca o suprafață solidă, hidroplanarea poate duce la dificultăți în manevrarea vehiculului. Problemele de manevră, la rândul lor, pot duce la accidente care ar putea necesita asistența unor avocați competenți de la firme specializate.

Acum, cum putem evita hidroplanarea? Cel mai bun mod de a evita acest lucru este să vă îndepărtați de bălți. Dar acest lucru va fi foarte greu de făcut când plouă. O alternativă eficientă este să conduci încet. Anvelopele au nevoie de viteză pentru a aluneca deasupra apei. Dacă nu se întorc suficient de repede, hidroplanarea devine mai puțin probabilă.

De asemenea, puteți evita hidroplanarea utilizând numai anvelope care au o bandă de rulare bună. Uneori chiar și o viteză mai mică cu 15-20 de km/h poate face diferența pe timp ploios.

Aprindeți farurile

Chiar dacă ploaia nu este atât de grea, vizibilitatea va fi totuși o problemă semnificativă. Din acest motiv, șoferii sunt sfătuiți să păstreze farurile aprinse când plouă.

Acest lucru îi ajută pe alți șoferi să îi vadă, evitând accidentele și alte neplăceri rutiere.

Multe mașini noi vin cu opțiunea de a pune farurile pe modul „auto”. Dacă aveți o opțiune de acest fel, asigurați-vă că sunt aprinse atât farurile, cât și stopurile. În acest fel veți fi vizibili pentru ceilalți participanți la trafic.

Gând final

În general, șoferii ar trebui să evite să meargă în excursii când plouă. Dar dacă deplasarea nu poate fi evitată, atunci ar trebui să ia cu precauție recomandările prezentate aici.

Pentru unii aceste recomandări fac parte dintr-o conduită de „bun simț”, în timp ce alții trebuie atenționați într-un fel că se pun în pericol nu doar pe ei, dar și pe ceilalți participanți.

După cum se spune, este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.

Articole Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poate sunteți interesat și de
Close
Back to top button